„Soha nincs túl késő!” – 5 tanács, ami segít komolyan venni ezt a kijelentést

Írta: ,

Olyan sokszor halljuk ezt a kijelentést, de vajon te eszerint élsz? Ideje elgondolkoznod azon, hogy a saját sorsodért egyedül te felelsz – így ha valamivel nem vagy megelégedve az életedben, neked kell változtatnod rajta. Az első lépés megtételében mi is segítünk.

Ne mások életét éld Kép forrása: thesweetestthingblog.com

1/5 Ne mások életét éld

Mert így a sajátod mindig háttérbe szorul majd. Szép dolog az önzetlenség, de vajon megéri, ha te közben nem élheted azt az életet, amit szeretnél?

Például nagyon szép dolog olyan hivatást választanod, amivel a szüleidnek imponálhatsz, de akármennyire is szeretnek, nem biztos, hogy képesek megítélni, mire van szükséged.

Azt egyedül te tudod, hogy mi tesz boldoggá és a boldogságod érdekében kötelességed küzdeni érte. Így hát hallgass a megérzéseidre, mert nem hiába jeleznek neked. Szeresd azt, aki vagy és küzdj az álmaidért, mindegy mások mit mondanak!

Találd meg azt, ami boldoggá tesz Kép forrása: baomoi.com

2/5 Találd meg azt, ami boldoggá tesz

És utána el ne ereszd! Vannak, akik már egész fiatalon rájönnek a „szuperképességükre”, de olyanok is akadnak, akikben jóval később tisztázódik, hogy mi az a dolog, amiben igazán kiteljesedhetnek.

Ha te az utóbbiba tartozol, akkor első lépésként azt fogalmazd meg magadban, hogy mit szeretnél elérni az életedben.

Ez mindenkinél más, hiszen lehet, hogy neked az az életcélod, hogy jó családanya váljon belőled, másnak viszont az, hogy jelentős szakmai sikereket érjen el a munkájában. Tehát ne hasonlítgasd az életedet a többi emberéhez, mert mindenkit más tesz boldoggá!

Ne foglalkozz mások véleményével! Kép forrása: luismonteiro.com

3/5 Ne foglalkozz mások véleményével!

Mi van akkor, ha valaki szerint már túl öreg vagy ahhoz a szakmához, amire vágysz és amiben végre kiteljesedhetnél?

Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon, letörjön vagy megfélemlítsen, mert ha kizárólag „kifelé élsz”, akkor az álmaid csak álmok maradnak.

Egy kis inspiráció Nicholas Klein amerikai vezetőtől: „Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl.”

Az idő nem létezik Kép forrása: beautifullife.info

4/5 Az idő nem létezik

Az idő múlása egy természetes jelenség, az már csak döntés kérdése, hogy ki hogyan gazdálkodik vele. Biztos te is hallottál már olyat, hogy valaki azt mondta: „túl késő már változtatnom” vagy „az én koromban ez már nem ilyen egyszerű”, de az igazság az, hogy ezek csupán kifogások, melyekkel magukat nyugtatják ezek az emberek.

Ők azok, akik megöregedve majd felteszik maguknak a nagy kérdést, hogy „Mi lett volna, ha?”.

Pedig valójában nem számít, hogy 20, 30 vagy 40 évesen kezded el azt az életet élni, amit megálmodtál magadnak, mert mindenkinek más a sorsa és nem véletlen, hogy benned abban az életszakaszodban született meg ez az elhatározás. A kérdés csak az, hogy mire vársz még?

Nem létezik a tökéletes hely és időpont Kép forrása: weddingchicks.com

5/5 Nem létezik a tökéletes hely és időpont

Szóval ne nyugtatgasd magad azzal, hogy majd ha eljön a tökéletes idő, akkor megteszed az első lépést, mert eláruljuk, hogy ilyen soha nem lesz. Ez olyan, mint a hétfői fogyókúra, ami mindig eltolódik egy újabb héttel.

Egyszerűen ne agyalj túl sokat cselekvés előtt, mert lehet, hogy életed nagy lehetősége úszik el a túl sok hezitálás miatt. Legrosszabb esetben ér pár csalódás, amiből tapasztalatot gyűjthetsz, de soha nem fogod azt érezni, hogy eltékozoltad a tehetségedet. Ez az élet más területeire is igaz. A szerelmet sem érdekli a korod vagy a kifogásaid, mert amikor jönni akar, akkor el is jön. Ne feledd, sosincs túl késő felismerni, hogy mi a fontos az életedben és harcolni érte!