„Soha nincs túl késő!” – 5 tanács, ami segít komolyan venni ezt a kijelentést

Berényi Nóri
Írta: ,

Olyan sokszor halljuk ezt a kijelentést, de vajon te eszerint élsz? Ideje elgondolkoznod azon, hogy a saját sorsodért egyedül te felelsz – így ha valamivel nem vagy megelégedve az életedben, neked kell változtatnod rajta. Az első lépés megtételében mi is segítünk.

Ne mások életét éld Kép forrása: thesweetestthingblog.com

Mert így a sajátod mindig háttérbe szorul majd. Szép dolog az önzetlenség, de vajon megéri, ha te közben nem élheted azt az életet, amit szeretnél?

Például nagyon szép dolog olyan hivatást választanod, amivel a szüleidnek imponálhatsz, de akármennyire is szeretnek, nem biztos, hogy képesek megítélni, mire van szükséged.

Azt egyedül te tudod, hogy mi tesz boldoggá és a boldogságod érdekében kötelességed küzdeni érte. Így hát hallgass a megérzéseidre, mert nem hiába jeleznek neked. Szeresd azt, aki vagy és küzdj az álmaidért, mindegy mások mit mondanak!

Találd meg azt, ami boldoggá tesz Kép forrása: baomoi.com

És utána el ne ereszd! Vannak, akik már egész fiatalon rájönnek a „szuperképességükre”, de olyanok is akadnak, akikben jóval később tisztázódik, hogy mi az a dolog, amiben igazán kiteljesedhetnek.

Ha te az utóbbiba tartozol, akkor első lépésként azt fogalmazd meg magadban, hogy mit szeretnél elérni az életedben.

Ez mindenkinél más, hiszen lehet, hogy neked az az életcélod, hogy jó családanya váljon belőled, másnak viszont az, hogy jelentős szakmai sikereket érjen el a munkájában. Tehát ne hasonlítgasd az életedet a többi emberéhez, mert mindenkit más tesz boldoggá!