Tanuld meg a sérthetetlenség művészetét egy nyugodtabb életért

Berényi Nóri
Írta: ,
Tanuld meg a sérthetetlenség művészetét egy nyugodtabb életért

Életed során számtalan kritika és sértés ér és egyedül csak az számít, hogy ezeket hogyan reagálod le. Bosszút állhatsz, vagy mély önsajnálatba süllyedhetsz, de ezek semmit nem oldanak meg, csak még rosszabb állapotba kerülsz. A csoda ott kezdődik, amikor már nem veszed fel mások negatív véleményeit.

A szeretteid esetében Kép forrása: guoku.com

Persze néha megbántanak a családtagjaid és te is megbántod őket, de sajnos ez elkerülhetetlen, ha valakivel szoros kapcsolatot ápolsz.

Fontos tudnod, hogy bár a szeretteidről van szó, néha velük szemben is alkalmaznod kell a sérthetetlenség művészetét, mert sokszor azokat bántjuk a leginkább, akiket a legjobban szeretünk. Ha a szüleidnek nem tetszik az életstílusod, akkor ahelyett, hogy egyből felkapnád vizet, inkább hallgasd végig őket és könyveld el magadban úgy, hogy egyszerűen csak másképp látjátok a dolgokat.

Tudod, hogy jót akarnak neked, de a te feladatod az, hogy tapasztalj, még, ha hibák árán is. Fogadd el a véleményüket és éld úgy az életedet, ahogy te szeretnéd.

A reakciód számít Kép forrása: stephaniesunderland.com

Az a legfontosabb, hogy hogyan reagálsz abban a helyzetben, mikor valaki megpróbál megbántani.

Természetes emberi reakció a védekezés, így hajlamos lehetsz ugyan azt adni, mint, amit kapsz, de legközelebb alkalmazd azt a taktikát, hogy szépen meghallgatod a másik fél véleményét, majd megköszönöd, hogy megosztotta veled álláspontját és továbbmész, folytatod a napodat.

Előbb-utóbb nem fog a negatívumával traktálni, mert látja, hogy nálad semmire nem megy vele.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!