5+1 gyakori kifogás, amivel saját magad boldogságát gátolod

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki ugyanarra vágyik: hogy megtalálja a boldogságot az életben, és végre nyugodtan, szeretetben élhessen. Azonban nehéz megmondani, pontosan mi is az a boldogság, és hogyan juthatunk el hozzá, hiszen sokkal összetettebb dologról beszélünk, mint amilyennek a romantikus filmek ábrázolják. Számtalan dolog meggátolhat abban, hogy ezt végre érezd; ha például bedőlsz az alábbi tévhiteknek, és használod őket kifogásként, azzal lényegében saját magadtól veszed el a boldogság lehetőségét!

Változtatni az életeden nehéz.

Fejlődni sem egyszerű, ahogy szimplán csak az is megerőltetővé válik egy idő után, hogy jókedvűnek tűnj, miközben egyáltalán nem vagy az.

De ha valamit azért nem teszel meg, mert "nehéz", sosem tudod majd megvalósítani az álmaidat, és a kiégésig is el fogsz jutni.

Időnként muszáj kilépned a komfortzónádból, hogy kiszabadulj a hétköznapi mókuskerékből, és az életed ne váljon rutinszerűvé.

Néha nagyon jól esik hazaérni a melóból, és elpanaszkodni a pasidnak, hogy milyen idegesítő dolgok történtek veled.

Azonban sosem szabad elfelejtened, hogy ez csak egy módja a gőz kieresztésének, és semmiképp sem megoldás a problémákra.

Ha ezt a negatívitást használod arra, hogy változást hozz az életedbe, sajnos várhatsz egy darabig.

Hiszen a főnököd sem értékeli, ha a túl sokat panaszkodsz a munkád miatt, ahogy a pasid sem, ha valamit rosszul csinál, és napokig kell hallgatnia.

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján