5+1 gyakori kifogás, amivel saját magad boldogságát akadályozod

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki ugyanarra vágyik: hogy megtalálja a boldogságot az életben, és végre nyugodtan, szeretetben élhessen. Azonban nehéz megmondani, pontosan mi is az a boldogság, és hogyan juthatunk el hozzá, hiszen sokkal összetettebb dologról beszélünk, mint amilyennek a romantikus filmek ábrázolják. Számtalan dolog meggátolhat abban, hogy ezt végre érezd; ha például bedőlsz az alábbi tévhiteknek, és használod őket kifogásként, azzal lényegében saját magadtól veszed el a boldogság lehetőségét!

Hogy egy-egy rossz szokásodtól nem tudsz megválni Kép forrása: pexels

Ha van valami, amit azért csinálsz (vagy épp azért nem), mert úgy gondolod, bizonyos rossz szokásaid ellen egyszerűen nem tudsz mit tenni, azzal valójában saját magadat csapod be.

A tudomány szerint 21 napra van szükségünk ahhoz, hogy egy cselekvés szokássá váljon, és még húszra, hogy ehhez hozzá is szokjunk.

Vagyis ha megpróbálsz három héten át aktívan edzeni, és utána még három hétig folytatod, szinte biztos, hogy az életmódod szerves részévé válik.

Persze nem lesz egyszerű, hiszen a régóta tartó (káros) szokásokon sosem könnyű változtatni, és ehhez kitartásra is szükséged lesz; de sose hidd azt, hogy nem tudsz változtatni rajtuk!

Változtatni az életeden nehéz.

Fejlődni sem egyszerű, ahogy szimplán csak az is megerőltetővé válik egy idő után, hogy jókedvűnek tűnj, miközben egyáltalán nem vagy az.

De ha valamit azért nem teszel meg, mert "nehéz", sosem tudod majd megvalósítani az álmaidat, és a kiégésig is el fogsz jutni.

Időnként muszáj kilépned a komfortzónádból, hogy kiszabadulj a hétköznapi mókuskerékből, és az életed ne váljon rutinszerűvé.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?