Hogyan szabadulj meg a rossz szerencsédtől? 10 tipp, hogy visszahozd a pozitivitást az életedbe

Irimiás Alíz
Írta: ,

Néha úgy érezhetjük, hogy sokkal több rossz dolog történik velünk az életben, mint másokkal. Ennek számos oka lehet – az, amit és ahogyan teszünk, ahogyan döntéseket hozunk stb. Ha valami elromlik, mindig próbálunk magyarázatot találni rá, és az emberek gyakran gondolják, hogy ez egyszerűen csak a sors keze.

Többen azt hiszik, hogy a szerencse pusztán hozzáállás kérdése, és a jó dolgok csak azokkal történnek, akik hisznek benne: azáltal, hogy pozitív vagy, bevonzod a jó dolgokat és a szerencsét is. Ugyanakkor számtalan praktika létezik arra, hogy megszabadulj a balszerencsétől – íme néhány, amivel visszahozhatod a jószerencsét az életedbe!

1. Seperd le magadról a balszerencsét!

Szabadulj meg a téged ért negatív hatásoktól úgy, hogy egyszerűen lesepred magadról. Használhatsz porolót vagy morzsaseprűt, csak légy biztos abban, hogy ezeket másra nem használod. Kezdd el leseperni magad a fejed búbjától a kislábujjadig. Haladj fentről lefelé, és képzeld el, amint a káros energiák távoznak a testedről. Ha kész vagy, rázd meg a seprűt vagy porolót, hogy az is megtisztuljon.

2. Használj sót!

Sós vízben fürdeni szintén azt jelenti, hogy megtisztítod a tested a negatív energiáktól. Adj 2 evőkanál sót a fürdővizedhez, és fürödj abban, esetleg szórj tengeri sót a lakásod minden sarkába, mert ezoterikus nézetek szerint ez megszabadít a gonosz erőktől.

3. Szórj virágszirmokat a fürdővizedbe

Néhány kultúrában az a hiedelem él, hogy a csakráid megtisztítása a balszerencsét is elűzi. Gyűjts különböző színű virágszirmokat (kivéve fehéret), és tedd őket vízbe. Tedd ki a tálat a napra, hogy a víz kioldja a virágszirmok pozitív energiáit, és aztán öntsd a fürdővizedbe. Fürödj meg benne, hogy a csakráid megtisztuljanak.

4. Gyújts füstölőt!

Az ősi füstölők ereje elűzi a negatív energiákat. Válassz szantálfa vagy jázmin illatú füstölőt, és járd végig a lakás minden helyiségét. Minden sarokba jusson el a füst, mert pozitív energiákat hoz be.

5. Csinálj rendet a lakásban!

Lomtalaníts és takaríts ki! A rendetlenség elveszi az energiádat és a fókuszodat. Ha kitakarítasz, és eltünteted a fölösleges lomokat, a balszerencsének is nyoma vész, és ezáltal a blokkoktól is megszabadulsz, amelyek nem engednek továbblépni.