6 női kommunikációs stratégia, ami nem vezet sehova

Írta: ,
A csajos reakciókkal önmagukban semmi gond nincsen. Egészen addig, amíg olyan irányt nem vesznek, hogy megnehezítik az életed. Összegyűjtöttük azokat a mintákat, amelyekkel talán újra és újra magadat mérgezed.
„Mindjárt kipurcanok a fáradtságtól!”

1/6 „Mindjárt kipurcanok a fáradtságtól!”

Szinte mindannyian kimerülünk a nap végére, hiszen bőven van mit csinálnunk.

A saját fáradtságod miatti siránkozás azonban nemcsak, hogy tovább csökkenti az energiaszintedet, hanem rövid- és hosszú távon is fáradtabbá tesz. 
Másfelől viszont egy kutatás nemrégiben bebizonyította, hogy ha arra gondolsz, milyen jót aludtál éjjel, annak ugyanolyan hatása van a szervezetedre, mintha tényleg kitartóan húztad volna a lóbőrt.
A lényeg tehát, hogy minél üdébb dolgok járnak a fejedben, te magad is annál frissebb leszel. Na, akarsz még panaszkodni amiatt, hogy mennyi mindent kell(ett) ma elintézned…?
Kajahisztéria

2/6 Kajahisztéria

Bizonyos mértékig releváns tapasztalatcserének számít arról csevegni, hogy mik a paleolit étrend előnyei, illetve az sem árthat neked, ha smoothie-recepteket cserélsz.

Ha viszont egy átlagos munkahelyi vagy baráti vacsorán felmerül a sámán szentelte disznóhúsból készült grillkolbász témaköre, illetve valamelyikőtök a konyhafőnök alapos kivallatása után elkezdi grammra számolni az étteremben fogyasztott szénhidrátmennyiséget, világosodj meg: itt valami nagyon nem stimmel. 
Ha megpróbálsz 30%-kal kevesebbet társalogni a kajáról, és erre buzdítod a körülötted lévőket is, sokkal zökkenőmentesebb lesz az élet!
A szülők hibáztatása

3/6 A szülők hibáztatása

Akármilyen viszontagságos gyermek- és tinikorod volt, felnőtt nőként érdemes ezt magadban lezárnod. 

A te dolgod, hogy milyen viszonyt ápolsz a szüleiddel, ám a saját lelki egészséged szempontjából elengedhetetlen, hogy megbékélj velük és a helyzettel. A saját döntéseidért, illetve azok következményeiért többé már nem lehet őket okolni
Amennyiben valami nem úgy alakul az életedben, ahogy szeretnéd, elsősorban a saját fejedben kell rendet tenni. Csak te jelölheted ki a magad számára helyes irányt, s adhatod meg a feloldozást.
Bárki másnak a hibáztatása

4/6 Bárki másnak a hibáztatása

Az iménti konklúzióból következik, hogy a szüleiden kívül bárki mást okolni sem szerencsés

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki megállás nélkül szidja a főnökét, mégsem jut eszébe munkahelyet váltani, vagy sírógörcsöt kap a frizurájától, ennek ellenére nem óhajt másik fodrászhoz menni.
Jól jegyezd meg: ha valakit már három alkalommal joggal hibáztattál valamiért, a negyedik eset csakis és kizárólag a te felelősséged – hiszen pontosan tudhattad, mire „fizetsz be”. Itt az ideje változtatni, hogy jobb legyen!
„Legyen, amit TE akarsz!”

5/6 „Legyen, amit TE akarsz!”

Tudtad, hogy az átlagember életének 37%-át azzal tölti, hogy kitalálja, hová menjen vacsorázni? 

Jó, csak vicceltünk – pedig ráfoghatnánk a statisztikát egy brit kutatásra –, viszont annyi igazság van a dologban, hogy ez a felelősség másra hárításának egyik legalattomosabb módja. 
Bizalom látszatát kelti, pedig csak arról van szó, hogy nem saját magaddal kell elszámolni, ha rosszul sikerül a dolog. Az egésznek csak annyi lenne a titka, hogy elhatározod: jól fogjátok érezni magatokat.
Ha ez az alapelvárás és –hangulat adott, lényegében teljesen mindegy, hová mentek és mit csináltok.
„Á, ez a régi rongy?”

6/6 „Á, ez a régi rongy?”

A nők döntő többsége tragikusan pancser módon fogadja a bókokat
Ennek a kicsúcsosodása, amikor valaki megdicséri a pompás ruhádat, te pedig rávágod, hogy ugyan, tíz éve vetted a hipermarketben, méghozzá akciós áron, meg már amúgy is rég kiment a divatból. 
Még rosszabb, amikor nem a ruhát, hanem a saját alakodat kezded el becsmérelni. A „milyen csinos vagy!” megjegyzést gyakran „fú, híztam vagy öt kilót” válasz követi, amitől nyilván elmegy a másik fél kedve a dicséretek osztogatásától. 
Pedig mindössze egy „köszönöm” lenne a bűvös szó, amivel ilyenkor megválthatod a világot…
Te melyik kommunikációs csapdába vagy hajlamos beleesni az említettek közül?