Rossz napod van? 5+1 örömhozó trükk, és máris jobb kedved lesz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Kár lenne szépíteni, rossz napjai bizony mindenkinek vannak. Lehet ez egy rossz érzés miatt, mert lehangoló az időjárás, a bizonyos bal lábbal való felkelés okán, vagy egyszerűen bármiféle magyarázat nélkül - esetleg csak amiatt, mert hétfő van. A rossz napokat nem egyszerű feladat feldobni, azonban néhány apró trükk mégis létezik, amelyekkel segíthetünk magunkon.

Bárki bármit mond, nincs még egy olyan dolog, amely segít úgy érezni, hogy a rossz dolgok rendbe jönnek majd, mint az ölelés.

A legjobb az ölelésben pedig az, hogy mindkét fél nyer vele, hiszen mindenkinek jól esik, annak is, aki adja, és annak is, aki fogadja. Ezért ha rosszul érzed magad, kezdd azzal a napot, hogy megölelgetsz valakit, akit szeretsz: mind tudjuk, ez milyen jó érzés, de még tudományos magyarázata is van annak, hogyan tesz ez jót nekünk.

Az ölelés ugyanis kémiai anyagokat szabadít fel a testünkben, amelyeknek köszönhetően megnyugszunk, békésebben, jobban érezzük magunkat.

Nevess! Kép forrása: pexels.com

Ugyan kinek lenne kedve nevetgélni, ha éppen rossz kedve van...

Pedig valójában ez az egyik legjobb megoldás az ilyen napokra.

Bizonyított tény, hogy ha megpróbálunk magunkra ölteni bizonyos arcokat – mosolygósat, vidámat, haragosat, szomorút, stb. –, azok visszahatnak ránk, és elkezdjük magunkat úgy érezni, amilyen „ábrázatot” felvettünk.

A rossz hangulat elűzéséhez éppen ezért próbálkozz először egy mosollyal, majd keress olyan könyvet, műsort, vicces ismerőst, amin vagy akin őszintén tudsz nevetni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!