Rossz napod van? 5+1 örömhozó trükk, és egyből jobb kedved lesz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Kár lenne szépíteni, rossz napjai bizony mindenkinek vannak. Lehet ez egy rossz érzés miatt, mert lehangoló az időjárás, a bizonyos bal lábbal való felkelés okán, vagy egyszerűen bármiféle magyarázat nélkül - esetleg csak amiatt, mert hétfő van. A rossz napokat nem egyszerű feladat feldobni, azonban néhány apró trükk mégis létezik, amelyekkel segíthetünk magunkon.

Szellőztesd ki a fejed! Kép forrása: pexels.com

Amikor kisgyerekként hisztiztél, bizonyára a te édesanyád is javasolta néha, hogy menj ki egy rövid időre a kertbe, lélegezz mélyeket, szellőztesd ki a fejed, az majd segít megnyugodni.

Ehhez a tanácshoz érdemes visszanyúlni felnőttként is a rossz napjaidon: ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, engedj meg magadnak egy rövid, 10-15 perces szünetet, és tegyél egy rövid sétát, ami közben próbálj nem gondolni semmire.

Az agyad bizony ilyenkor még aktívabban a probléma megoldásán dolgozik, így ez a kis szünet segít helyre tenni a dolgokat.

Táncolj! Kép forrása: pinterest.com

A mozgás endorfint szabadít fel a szervezetünkben, amitől nagyon hamar jobban érezzük magunkat, ezért érdemes egy rossz hangulatú napon ugrálni egy kicsit valami ritmusos zenére.

A legjobb választás a rockzene, amiről korábban már bebizonyították, hogy pozitívan hat a hangulatunkra.

Így dupla lesz a hatás!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!