Rossz napod van? 5+1 örömhozó trükk, és egyből jobb kedved lesz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Kár lenne szépíteni, rossz napjai bizony mindenkinek vannak. Lehet ez egy rossz érzés miatt, mert lehangoló az időjárás, a bizonyos bal lábbal való felkelés okán, vagy egyszerűen bármiféle magyarázat nélkül - esetleg csak amiatt, mert hétfő van. A rossz napokat nem egyszerű feladat feldobni, azonban néhány apró trükk mégis létezik, amelyekkel segíthetünk magunkon.

Szellőztesd ki a fejed! Kép forrása: pexels.com

Amikor kisgyerekként hisztiztél, bizonyára a te édesanyád is javasolta néha, hogy menj ki egy rövid időre a kertbe, lélegezz mélyeket, szellőztesd ki a fejed, az majd segít megnyugodni.

Ehhez a tanácshoz érdemes visszanyúlni felnőttként is a rossz napjaidon: ha úgy érzed, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, engedj meg magadnak egy rövid, 10-15 perces szünetet, és tegyél egy rövid sétát, ami közben próbálj nem gondolni semmire.

Az agyad bizony ilyenkor még aktívabban a probléma megoldásán dolgozik, így ez a kis szünet segít helyre tenni a dolgokat.

Táncolj! Kép forrása: pinterest.com

A mozgás endorfint szabadít fel a szervezetünkben, amitől nagyon hamar jobban érezzük magunkat, ezért érdemes egy rossz hangulatú napon ugrálni egy kicsit valami ritmusos zenére.

A legjobb választás a rockzene, amiről korábban már bebizonyították, hogy pozitívan hat a hangulatunkra.

Így dupla lesz a hatás!

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!