Az 5 leggyakoribb rossz emberi tulajdonság, aminek valójában előnyei is vannak

Szirák Viki
Írta: ,

Tökéletes emberek nem léteznek, így biztos, hogy neked is van néhány rossz tulajdonságod, amire nem vagy túlságosan büszke. Pedig ez nem feltétlenül jelent rosszat! Egyes negatív személyiségjegyek ugyanis rengeteg leckével szolgálnak, és új dolgokat tanulhatsz meg magadról általuk. Most elhoztuk a leggyakoribb rossz tulajdonságokat, és azt is, hogy ezek miben segítenek neked!

Félelem Kép forrása: unsplash

Hajlamos vagy a félelemre? Nem feltétlenül arra kell gondolni, hogy éjjel a sötétben nem mersz kijönni a szobádból, hanem az egészséges félelemre, ami miatt izgulsz egy vizsga, egy interjú vagy egy nagyobb megjelenés előtt.

Ez viszont nem negatívum!

Bár te annak érzed, és sokszor kínosnak tartod emiatt a viselkedésed, valójában ez a személyiségjegyed segít abban, hogy ne kövess el visszafordíthatatlan hibákat.

Emiatt nem vágsz neki egy többezer kilométeres utazásnak pénz nélkül, és emiatt nem mondasz fel a munkahelyeden, amikor reggel nincs kedved bemenni.

Sőt, ez segít abban, hogy mindig legyen a fejedben egy B-terv, így valójában a félelem nem is olyan rossz dolog, igaz?

Pesszimizmus Kép forrása: unsplash

Azt mondják, ha folyton rossz dolgokra gondolsz, az univerzum ezeket küldi be az életedbe.

Emiatt fontos, hogy a pesszimizmus ne uralkodjon el rajtad; ám egy bizonyos mértékig ennek még pozitív hatásai is lehetnek rád nézve!

Az élet ugyanis nem tökéletes, és igenis meg kell küzdenünk hullámvölgyekkel.

Ha van benned némi pesszimizmus, az azt jelenti, hogy tisztában vagy ezzel, nem bújsz el az álomvilágodban, így nem mellesleg pontosan tudod, kitől mit várhatsz el.

Realisztikusan tekintesz a téged körülvevő világra, és megérted, hogy tökéletesség nem létezik.

Ennek köszönhetően nem csalódsz akkorát, mint ha mindenről a legjobbat feltételeznéd; de figyelj oda arra, hogy a pesszimizmus ne öltsön nagyobb mértéket ennél!