Rossz a kapcsolatod az anyósoddal? Így javíthatsz a helyzeten

Írta: ,

Sajnos nem ritka eset, hogy a feleség nem jön ki jól az anyósával, pedig mindketten szerves részei a férj életének, ezért nagyon fontos lenne, hogy a kapcsolatuk jól működő legyen. Nézzük, hogyan javíthatunk a helyzeten!

Légy pozitív Kép forrása: couldihavethat.com

1/6 Légy pozitív

Bármilyen nehéz is, ha találkozol az anyósoddal, ügyelj a pozitív kisugárzásodra. Mutasd meg neki, hogy optimista gondolkodásmód jellemez, kedves és barátságos személyiség vagy.

Légy vele udvarias és segíts neki.

Ha beszélgetsz vele, mosolyogj rá és mesélj neki vidám dolgokról.

Lássa rajtad, hogy mindig örülsz a társaságának, és amikor találkoztok vagy épp elbúcsúztok, fejezd ki ragaszkodásodat egy öleléssel és puszival.

Ismerd meg jobban Kép forrása: brides.com

2/6 Ismerd meg jobban

Nagyon fontos, hogy adj arra esélyt magatoknak, hogy jobban megismerjék egymást.

Ahogyan neked, úgy neki is az egyik legfontosabb ember az életében a párod, és el kell foganod a tényt, hogy intenzíven jelen lesz az életetekben.

Szánj időt a közös beszélgetésekre, légy érdeklődő, tégy fel neki kérdéseket. Látni fogod, ez beindítja közöttetek a kommunikációt, egyre több téma lesz, amiről tudtok majd beszélgetni és kiderül, nem is vagytok annyira különbözőek.

Kérhetsz tőle recepteket, érdeklődhetsz gyermeknevelési tanácsokról és hagyd, hogy meséljen az életéről.

Légy udvarias vele Kép forrása: bridalguide.com

3/6 Légy udvarias vele

Mindig tiszteld anyósodat és tekints családtagként rá. Bármilyen nehéz is vele kijönni, próbálj meg udvariasan és kedvesen válaszolni neki.

Ne reagálj negatívan, ügyelj arra, hogy ne bántsd meg. Amit mindenképp kerülj el: ne kritizáld őt a férjed előtt, nem fair, ha közéd és az anyósod közé helyezed őt.

Ha együtt éltek az anyósoddal, mindenképp törekedj a jó kapcsolatra, fontos, hogy együtt tudjatok működni. Ha szükséges, kérd ki férjed tanácsát, segítségét.

Mutasd meg, hogy egy csapat vagytok a férjeddel Kép forrása: lapetitepeach.com

4/6 Mutasd meg, hogy egy csapat vagytok a férjeddel

Nagyon fontos az is, hogy férjeddel egy csapat legyetek, és ezt lássa és értékelje az anyósod is.

Ha azt látja, partnerként és szülőként is remekül együttműködtök és egységet alkottok, valószínűleg veled is barátságosabb lesz.

Ha problémát kell megoldanotok, közösen tegyétek: üljetek le hárman és beszéljétek át a témát. Még ha a párod nem is veszi ki részét a beszélgetésből, jó az, ha ő is ott van és hallja, miről van szó.

Úgy kérd ki a párod véleményét, hogy nem állítod őt anyósod és te közéd.

Ha konfliktusotok van, ügyelj rá, hogy ne menjetek át személyeskedésbe és gondolj arra, ez nem egy verseny, ahol győzedelmeskedni kell.

 

Hagyd, hadd kényeztesse az unokáit Kép forrása: mhouserphotography.com

5/6 Hagyd, hadd kényeztesse az unokáit

Ha azt látod, anyósod folyamatosan elkényezteti a gyerekeidet, ha átviszed őket hozzá, akkor fogadd el, hogy ez így van jól.

Hagyd, hogy jó kapcsolat alakuljon ki közöttük, nem számít, hogy ezt milyen apró meglepetésekkel, ajándékokkal éri el.

Lehet, hogy nem nyeri el tetszésedet, hogy nála sok cukrot és édességet kapnak, nézd el neki, ezzel nem árt a gyermekeknek.

Ha esetleg mégis úgy érzed, túlzásba viszi a kedveskedést az anyósod, például túl drága meglepetésekkel halmozza el a kicsiket, udvariasan beszélgess el vele, de semmiképp ne légy támadó, vádaskodó.

6/6 Mondj köszönetet

Bármennyire is kedveled vagy nem kedveled az anyósodat, mindig hálásnak kell mutatkoznod előtte.

Ő az, aki felnevelte a párodat, miatta lett olyan ember, amilyen, és ha kell, bármikor ott van, hogy vigyázzon a gyerekekre.

Próbáld meg a dolgok jó oldalát nézni, gondolj a pozitív tulajdonságaira és mondj neki köszönetet.

Ha tudatosítod benne, mennyire hálás vagy neki és szavakkal is kifejezed, hogy mennyire jól esik a segítsége, akkor a kapcsolatotok is jobbá, erősebbé válik.