Retró hobbik, amikkel tökéletesen kikapcsolódhatsz

Nagy Niki
Írta: ,

Te is érezted már úgy, hogy hiába kapcsolódsz ki a pihentetőnek hitt dolgokkal, valójában egyáltalán nem töltődsz fel? Jó dolog a film- és sorozatnézés, vagy a számítógépes játékok, de valahogy mégis az az igazi, ha kicsit lelassítasz, és olyan hobbikat keresel, amik kizökkentenek a gép elől, és persze a rohanó mindennapokból.

Kezdj el írni! Kép forrása: etsy.com

Mindegy, mit, mindegy, hova, és az is mindegy, ha úgy érzed, nem tudsz jól írni. Itt most nem az a lényeg, hogy legépeld a Háború és békét, vagy megírd a következő Harry Potter-szériát!

Az írás szerepe egyszerűen az, hogy kiadd magadból, ami benned van – ha ez épp a felgyülemlett kreativitás, akkor találj ki egy történetet, ha pedig annyi minden történt veled az utóbbi időben, hogy már-már túlcsordulsz, vezess naplót!

Senkinek nem kell megmutatnod, mit írtál, de maga a tevékenység elképesztő módon ki tudja üríteni a fejedet.

Kertészkedj! Kép forrása: domain.com.au

Neked is van olyan ismerősöd, aki órákat képes rendezgetni a kis kertjét, és mégsem unja meg a monoton munkát? Ez azért van, mert valami megnyugtató és inspiráló van abban, ha új élet nő a saját kezeid alatt.

Arról nem is beszélve, hogy ez a hobbi a gyönyörködtetés mellett akár hasznos is lehet – ha például fűszernövényeket ültetsz.

Ha nem kertes házban laksz, a gangon vagy egyszerűen a konyhaablakodban is gondozgathatod a növényeidet, de akár a nagyidnak is átmehetsz segíteni!