Mi a reggeli rutinod? Ezt csinálják a sikeres emberek ébredés után

Horváth Petra
Írta: ,
Mi a reggeli rutinod? Ezt csinálják a sikeres emberek ébredés után

Kép forrása: stocksnap.io

Akár egy sikeres vállalkozók szokásairól szóló tanulmányt vizsgálunk meg, akár átlapozzuk a kedvenc influencerünk blogbejegyzéseit vagy videólistáját, biztosak lehetünk benne, hogy találni fogunk egy közös pontot, ez pedig a reggeli rutin. De milyen szerepe van ennek a szokásnak abban, hogy sikeressé váljunk? Miért esküszik ennyi ember erre a módszerre, és mit érdemes egyáltalán a reggeli rutinunkba beépíteni? Ezekre kerestem a választ!

Keretet ad a napodnak Kép forrása: racorn/depositphotos.com

Hihetetlen, de rengeteg embernek áll abból a reggele, hogy az utolsó utáni pillanatig alszik – benyom számtalan szundit –, majd kipattan az ágyból, pár perc alatt elkészül, és már rohan is a munkába.

Ennek negatív hatásait leginkább a szellemi munkát végzők tapasztalhatják, de a fizikumra sem hat éppenséggel jótékonyan. Ilyenkor a szervezetnek nincs ugyanis megfelelő ideje felébredni, és „munkába” állni, ami dekoncentráltsághoz, zavarodottsághoz, emésztési zavarokhoz, és más problémákhoz is vezethet.

Amikor sikeres embereket kérdeztek arról, hogy mennyi idő telik el a reggeli ébredésük és a munkába indulásuk között, a legtöbbjük legalább másfél, két órás időintervallumot saccolt.

Vannak, akik sportolni indulnak, míg mások lefőznek egy kávét, és a kedvenc magazinjuk aktuális lapszámának olvasása mellett elfogyasztják azt. Mások a gyermekeiket indítják útnak, vagy éppen az aznapi étel gyártásának fognak hozzá.

Megint mások a szépségápolással kezdik a napot. Egy dologban egyezik a legtöbb sikeres ember reggeli rutinja, hogy időt szánnak magukra!

Fontos ugyanis, hogy a mai rohanó világban legyen a napnak legalább 2 szakasza, mikor befele tekintünk, és időt szánunk a feltöltődésre, önmagunk kényeztetésére, vagy éppen a családra. Ez a reggeli időszak, és a lefekvés előtti! Ha ezt a pár órát képesek vagyunk rászánni önmagunkra, felépíteni a saját határainkat és elválasztani az énidőt a munkától, az a teljesítményünkben is jelentkezni fog! Sokkal könnyebben tudjuk majd venni az elénk gördülő akadályokat, vagy megbirkózni a napi stresszel, és rohamosabb fejlődést érhetünk el, mint valaha.