5+1 pszichológiai trükk, amivel egyszerűbbé teheted az életed!

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 pszichológiai trükk, amivel egyszerűbbé teheted az életed!

Az életet hajlamosak vagyunk túlbonyolítani. A múlton rágódunk, a jövőtől rettegünk, időről-időre értelmetlen vitákba keveredünk, és olykor még a legegyszerűbb, leglényegtelenebb döntés is atomfizika-nehézségűnek tűnhet. Ha te is úgy érzed túl sok a stressz az életedben, és nincs időd a valóban fontos dolgokra, próbáld ki a most következő trükköket, melyek segítséget nyújthatnak a boldogabb, kiegyensúlyozottabb mindennapokhoz!

Szűkítsd le a lehetőségeket! Kép forrása: photogrist.com

Vannak, akik úgy gondolják, hogy minél több opció áll rendelkezésünkre, annál jobb. Ám a valóságban a túl sok választási lehetőség általában megbénítja az embereket. Iyengar és Lepper 2000-ben végzett kutatása szerint az emberek egy időben maximum négy alternatívát képesek figyelembe venni, mikor döntést hoznak. Nem baj tehát, ha információkat gyűjtesz, mielőtt döntést hozol, de a túl sok tény, illetve adat egy idő után csak még jobban összezavarhat.

A legjobb, ha csökkented az információk számát, és csak a lényeges elemekre összepontosítasz. Ne akarj egy témával kapcsolatban minden létező szempontot megismerni, hiszen elképzelhető, hogy mindössze négy információ alapján már megfelelő döntést hozhatsz.

Koncentrálj a jelenre! Kép forrása: xxcats-eyesxx.tumblr.com

A mai technológia vezérelte, rohanó világban olykor elfelejtjük, hogyan kell a pillanatnak élni, és örülni a hétköznapok nyújtotta élményeknek.

Ha számodra is nehézséget okoz a jelen élvezete, próbáld ki a meditációt!

A Mindfulness egy manapság rendkívül népszerű meditációs technika, melynek lényege a tudatos jelenlét.

A meditáció során kizárólag a jelenre koncentrálunk, miközben nem értékeljük, vagy minősítjük azt sehogysem.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv