Próbáltad már a gyógyító erejű solfeggio frekvenciákat? Valami mennyei!

Balogh Orsi
Írta: ,

Azt már sikerült bebizonyítania a tudománynak, hogy a zene, illetve bizonyos hangok, gyógyító hatással lehetnek a testünkre és a lelkünkre. Pontosan ezt teszi velünk a solfeggio is. Állítólag minden és mindenki rendelkezik rezgésszinttel. Bizonyos rezgésszintek – mint amilyen a 6 ősi solfeggio frekvencia - pedig képesek gyógyító folyamatokat beindítani a testünkben.

A solfeggio (ejtsd: szofeddso) frekvenciák 6 ősi skálából állnak, amelyeket eredetileg a templomi zenékben használtak, beleértve a gyönyörű és jól ismert Gregorián-énekeket. Úgy véltek, hogy az énekek és különleges hangzásaik áldást hoznak az emberre.

Minden solfeggio hang olyan frekvenciából áll, amely segít megteremteni a test, az elme és a szellem tökéletes harmóniáját.

Érdemes kipróbálnod a gyógyítás ezen módját, mert fantasztikus élmény!

Honnan származnak ezek a hangok?

Willi Apel professzor szerint az ősi solfeggio skála eredete a Keresztelő János középkori himnuszára vezethető vissza. A himnusznak az a sajátossága, hogy a dal első hat sora a skála első hat egymást követő hangján kezdődik, és így az egyes sorok első szótagját egy fokkal magasabb hangra énekelték, mint az előző sor első szótagja.  

Az eredeti solfeggio skálát egy bencés szerzetes, Guido d’Arezzo (kb. Kr.u. 991 - Kr.u. 1050) fejlesztette ki. Az énekesek arra használták, hogy könnyebben megtanulják a dalokat. Ma a solfeggio skálát hét növekvő jeggyel ismerjük, amelyeket a Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti szótagokhoz rendeltek. Az eredeti skála hat növekvő jegy volt, amelyeket Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La adtak.  

Eugene Golovesov/pexels.com

A himnusz első sorai így festenek:

Ut queant laxis Resonare fibris
Mira gestorum Famuli tuorum
Solve polluti Labii reatum
Sancte Iohannes

Mivel minden szótag eltérő rezgéssel bír, más-más hatással rendelkeznek:

  • UT - 396 Hz –  Felszabadít a bánat, a félelem és a bűntudat alól. Örömmé varázsolja őket.

  • RE - 417 Hz – A múltbéli eseményeket oldja fel elősegíti a változásokat

  • MI - 528 Hz – Változások, csodák előidézése és a DNS gyógyítása

  • FA - 639 Hz – Kapcsolatok (szerelmi, családi, lelki társi) javítása

  • SO- 741 Hz – Megérzések, intuíció felébresztése, emellett tisztító és oldó hatás érvényesül

  • LA - 852 Hz – Feltétel nélküli szeretet elérése és visszatalálás önmagunkhoz

Dr. Joseph Pluto és Dr. Len Horowitz voltak azok, akik mondhatni újra felfedezték a kivételes zenei skálát, amelyről úgy tartják, hogy magának a Teremtőnek a skálája. Ugyanakkor a frekvenciák között érdekes kapcsolat van, mivelhogy az egymás utáni frekvenciák 111 Hz-cel nagyobbak, mint az előtte lévő. Továbbá az egyes rezgések számszerű összege 3, 6 vagy 9 és osztható hárommal. Vagyis minden tekintetben jelen van a tökéletes harmónia.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!