7 dolog, amire emlékeztetned kell magadat, ha rossz passzban vagy

Nagy Niki
Írta: ,
7 dolog, amire emlékeztetned kell magadat, ha rossz passzban vagy

Kép forrása: India Earl Photography

Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében, amikor teljesen padlóra kerül. Ezeket nem lehet, és nem is érdemes elkerülni, hiszen rengeteget tanulhatunk belőlük, mégis, amikor átéljük őket, úgy érezzük, mintha a pokol tornácára zuhantunk volna. Pedig érdemes ilyenkor is emlékeztetnünk magunkat pár dologra, hogy eszünkbe jusson: lesz még ez sokkal, de sokkal jobb is.

Valójában lehet filozofálgatni azon, hogy mit tegyél, ha padlóra kerülsz, de az igazság az, hogy egyetlen választásod van: megrázni magad, és tovább menni. Az nem mindegy, hogy ez mennyi időbe telik (ezen segíthetnek ezek a tippek például), de előbb-utóbb tényleg össze kell szedned magad, és folytatnod az életed ott, ahol abbahagytad. Nem eshet örökre az eső, ahogy nem is süthet mindig a nap – rossz ezt hallani, de még lesznek hasonlóan szörnyű időszakaid, de lesznek olyanok is, amikért megéri végigküzdeni magad a nyakig érő sártengeren.

A lényeg az, hogy megerősödve, egy tapasztaltabb emberként gyere ki a negatívumokból is – a kérdés ugyanis nem az, hogy túléled-e ezt az időszakot, hanem az, hogy mennyit fogsz belőle tanulni, amit később hasznosíthatsz az életed során.

Az aggódás nem változtat meg semmit Kép forrása: cancerhot.tumblr.com

Erről is egy idézet jut eszembe rögtön (talán túl sok inspiráló Instagram-profilt követek): az aggódás nem változtatja meg a holnapot, csak elrontja a mai napot is. Ezt a mantrát elég sokszor kell mondogatnom nekem is, mert extrém aggódó típus vagyok, de idővel rájöttem: a rossz dolgok akkor is megtörténnek, ha görcsölök rajtuk, és akkor is, ha nem foglalkozom velük.

Nagyon sok olyan történés van, amin nem tudsz változtatni, bármennyire szeretnél is, és nincs értelme még egy lapáttal rátenni azzal, hogy rágörcsölsz és panaszkodsz. Próbálj meg pozitívan, vagy legalábbis ne pesszimistán állni a dolgokhoz, hiszen nincs értelme elrontani azt az időt, amíg még boldog lehetsz azért, amin nem tudsz változtatni.