Ismerd fel és kezeld a passzív-agresszív személyiséget. Egy módszer, amivel sikert érsz el

Lakosi Alexa
Írta: ,
Ismerd fel és kezeld a passzív-agresszív személyiséget. Egy módszer, amivel sikert érsz el

Kép forrása: India Earl Photography

Ááá, az tuti nem fog működni... Nem én tehetek róla… Ha előre szólsz, megcsináltam volna… Csak vicceltem, miért kell mindent magadra venned… Ja, te ezt szeretnéd? Végül is nekem mindegy ….” Ismerősek ezek a fordulatok? Van olyan ember a környezetedben, akitől folyton ezeket hallod? Akkor lehet, hogy egy passzív-agresszív személyiségű emberrel állsz szemben, úgyhogy légy nagyon észnél, mert kemény menetekre számíthatsz!

Az első lépés az, hogy felismerd a p-a személyiséget. Íme, néhány alapvetés! 

A p-a élete bemerevedett. Állandósult a tehetetlensége, folyton mindent halogat, lassú, nehézkes, és ezek után nem csoda, hogy többnyire eredménytelen. A sikertelenség- és kudarchegyek nála sértődöttséghez, sértődékenységhez vezettek, miközben makacsul meg van győződve róla, hogy nem tehet semmiről, áldozata a környezetének vagy a körülményeknek. Sosem vállalja a felelősséget, de ahelyett, hogy egyenesen beleállna egy konfliktusba, mindig talál egy kibúvót, amivel felmentheti magát. 

Micsoda laza hárítás, ugye?

A hárítás viszont még semmi. Nehezen tud őszinte lenni, sőt, önmagát is folyamatosan ámítja, nem vallja be hibáit.

Hozzáállása, stílusa is sokszor ellenséges, cinikus, szarkasztikus.

Sosem nyíltan támad, nem konfrontálódik, mert fél, hogy agresszívnak tekintik. Láss az álarca mögé, és ne engedj a manipulációnak! Ami nagyon árulkodó, hogy nehéz őt szeretni. Vele az élet nem a szokásos egyszer fel és egyszer le hullámvasút – hanem padlógázzal repesztés a semmibe.

Sokat tesz azért, hogy kellemetlen legyen minden egyes óra, amit együtt töltesz vele. Nyafogás, hibáztatás, ellenkezés. Nagyon sok motivációra van szükséged ahhoz, hogy elviseld őt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!