Pánikroham? Ezzel az 5 légzéstechnikával leküzdheted

Berényi Nóri
Írta: ,

A pánikroham ma nagyon sokakat érintő probléma, ami egyesek szerint csak egy mondvacsinált dolog, viszont ezt biztosan az állítja, aki még nem élt át hasonlót. Persze jó, ha úgy állunk a dologhoz, hogy ez egy kezelhető roham, amit bármikor leküzdhetünk, de azért nem árt komolyan venni ezeket az eseteket. Mi most ebben szeretnénk neked segíteni.

Mi az a pánikroham? Kép forrása: pinterest.com

A pánikbetegség lényege az egyénre időről időre hirtelen rátörő intenzív félelem, a pánikroham. Ez az érzés olyan elemi erejű, hogy az érintett eleinte nem is tudja, mi történik vele. Sokan azt hiszik, valamilyen súlyos betegség tört ki rajtuk (pl. szívinfarktust kaptak), mások azzal a hellyel, illetve azokkal a körülményekkel hozzák összefüggésbe a pánikrohamot, ahol az jelentkezett.

A lényeg viszont egyezik. Félelem valamitől, amit az illető nem tud kezelni. És ekkor jön a fuldokló érzés, mikor a lelki betegség testi tünetet ölt.

Koncentrálj! Kép forrása: weheartit.com

Bármilyen nehezedre esik is, egy ilyen helyzetből csak akkor tudsz kijönni, ha tudatosítod magadban, hogy éppen mi történik veled.

Ez lehet, hogy az elején nem lesz olyan egyértelmű, ezért kezdetben inkább csak levegő után kapkodsz majd, de aztán percek múltán rájössz, hogy képes vagy levegőt venni.

Csendesítsd le a környezetedet és koncentrálj csak és kizárólag a légzésedre.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv