Képtelenek felnőni: hogyan bánj egy Pán Péter-szindrómással

Nagy Niki
Írta: ,
Képtelenek felnőni: hogyan bánj egy Pán Péter-szindrómással

Megkeserítheti a nő életét az a férfi, aki Pán Péter-szindrómában szenved – ilyenkor ugyanis a pasi nem csak egy nagy bébi, akinek nem sikerül felnőnie, hanem olyan beteg, akinek szakszerű segítségre van szüksége. Ha ilyen pasival van dolgod, ezeket nem árt tudnod erről a szindrómáról.

Mi pontosan a Pán Péter-szindróma? Kép forrása: tumblr.com, menburnstars

A Pán Péter-szindróma az olyan férfiakat takarja, akik képtelenek felnőni – nem csak a kifejezés általános értelmében, hanem valóban, lelkileg leragadnak tinédzserkoruk idusán, és nem hajlandóak továbblépni. Az ilyen szindrómával élő embernek sokkal kényelmesebb megmaradni a fiatalkori szabadságban, mint férfiként viselkedni.

Ne aggódj, rögtön felismered, ha ilyen pasival sodor össze az élet, mert soha nem fogod tudni, hányadán álltok, mindent elvár majd tőled, de semmit nem ad, és úgy kezel, mint egy második anyját – vagy úgy, mint egy érzelmek nélküli szexpartnert.

Így kezeld Kép forrása: maudfernhout.com

Bár a Pán Péter-szindróma egyelőre hivatalosan nem elismert pszichológiai betegség, ahhoz kétség sem férhet, hogy valóban létezik. Vannak olyan trükkök, amikkel kicsit javíthatsz a pasi állapotán, de azt fontos leszögezni, hogy valószínűleg teljesen soha nem fogod tudni kinevelni belőle a dolgot.

Ahhoz, hogy egy beteget kezelni tudj, neki is el kell ismernie, hogy problémája van, és segítségre van szüksége.

A legfontosabb az, hogy a rossz befolyásokat kiiktasd: tehát a tévét, a számítógépes játékokat, az alkoholt és a drogokat, sőt gyakorlatilag bármit, ami ronthat az állapotán. Ha tudatosan építitek fel a probléma megoldását, és valóban ő is változni akar, akkor van esélyetek egy egészséges kapcsolatra.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!