Őszi bakancslista – Ezeket nem éri meg kihagyni!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is azok közé tartozol, akik a hátuk közepére sem kívánják ezt a borongós, gyakran esős és hideg évszakot? Pedig ha az alábbi bakancslista néhány elemét belecsempészed az őszbe, garantáltan színesebbé teheted ezt az időszakot!

Tedd el télre Kép forrása: classyflow.com

A befőzés nem ér véget nyáron, hiszen ősszel érik az alma, a körte, a szilva, na és persze a bicske, amikből isteni lekvárt készíthetsz. Érdemes szétnézned a környéken, de akár a termelői piacokon is bevásárolhatsz, és az itt szerzett alapanyagból mennyei biolekvárokat főzhetsz – természetesen cukormentesen és szénhidrátszegényen, ha úgy szeretnéd.

Amennyiben a lekvárfőzés túl macerásnak tűnik, gyűjts vagy vegyél diót, mogyorót, vagy éppen gesztenyét, és máris indulhat a családi bontogatás! Persze ne csak a télre gondoljatok, ezekből az egészséges magvakból ősszel is járnak a finom falatok.

Tipp: A most elkészített és tartósított finomságokból csodás karácsonyi ajándék lehet.

Járd a természetet Kép forrása: tumblr, space-daisy

Persze ne feltétlenül akkor, amikor zuhog az eső, fúj a szél és hideg van!

Ősszel azért akadnak olyan napok, amikor bár hűvös van, de süt a nap.

Ilyenkor igazán kellemes kikapcsolódást nyújthat néhány óra barangolás a természet lágy ölén. Akár egyedül, akár társasággal, akár a kutyusoddal mész, a friss levegő biztosan jót fog tenni neked is.

Ezalatt bírd ki, hogy nem nyomkodod a mobilodat. Helyette inkább hallgasd, ahogy a fák suhognak, ahogy a levelek peregnek le róluk, na és az az igazi őszi illat...

Tipp: Egy ilyen séta során remek alkalom nyílik arra, hogy összegyűjts néhány érdekes levelet vagy termést. Segítségükkel az ősz hangulatát a lakásodba is becsempészheted.