Melyik női őstípusba tartozol? Mutatjuk a tulajdonságaidat és feladataidat az életben

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

Óriási különbségek vannak köztünk, nők között, és ezt a különbséget a belső minták, a női őstípusok vagy archetípusok különbözősége okozza. Hatalmas belső erők, késztetések irányítanak minket. Az egyik nőnek a tartós párkapcsolat, a másiknak a gyereknevelés, a harmadiknak a hivatása, a negyediknek a kreativitása a legfontosabb. Ami az egyik nő számára létfontosságú, azt a másik nem tartja fontosnak. Az ősi nőtípusok közelebb visznek önmagunk megismeréséhez és megértéséhez.

A független szellem, Artemisz Kép forrása: emilysotoblog.com

Szűz istennő, immunis a szerelemmel szemben. A független szellemet képviseli: „megállok és a magam lábán”, „tudok magamra vigyázni”.

Ez az őstípus lehetővé teszi a nő számára, hogy férfi nélkül is egésznek érezze magát, és a férfi tetszése vagy jóváhagyása nélkül is örömét lelje a munkában, és elérje céljait. Énazonossága, önértéktudata nem függ attól, hogy férjnél van-e, és ki a férje. 
 
Manapság a lánykori név megtartása, mint az önállóság kifejezője, jellegzetes Artemisz-vonás. Sem saját igényei, sem másokéi, sem a versenytársai megjelenése nem zavarja meg figyelme és energiái összpontosításában.

Ő is az örök tisztaságot, a hajadon létet jelképezi. Védelmezte és segítette az általa kiválasztott hősöket és a nevét viselő várost. 

Kettős szerepe van: egyik kezében harci lándzsát tart, a másikban, a békeidőkre utalva, asszonyi szorgalmat jelképező tálkát vagy orsót. Hadi és ház körül ténykedései előrelátást, céltudatosságot igényelnek.
 
Gyakran ábrázolják bagollyal, tudatosságára, bölcsességére utalva. Teljes fegyverzetben pattant elő apja, Zeusz fejéből, de olyan szép volt, hogy fogatát még a Nap is megállította, hogy megcsodálja. 
 
Érinthetetlen és sebezhetetlen volt. Férfiak társaságát kereste, de szűzi mivolta miatt nem lettek sem romantikus, sem szexuális afférjai. 
 
Soha nem veszítette el a fejét és az önkontrollját.