Ősszel boldogabbak vagyunk, mint nyáron? Így hozzák el a belső nyugalmat az ősz csodái

Salat Száva
Írta: ,

Becsöngettek, színesedik az erdő és kevesebb a madárfütty. Ahogy nagy lendülettel újra belevetettük magunkat a munkába, nem is számoltunk a szabadság utáni pazarló energia-gazdálkodás következményeivel. Itt az őszi szünet és félő, hogy olyan fáradtak leszünk, mint nyár elején, szabadságolás előtt, hacsak... Nézzük, milyen alternatívái vannak a „hacsak”nak!

Színek, ízek Kép forrása: blulilly.tumblr.com

Minden évszaknak megvannak a saját ajándékai, melyeket a többiektől hiába várnánk. Az ősz az érés, a dolgok rendeződésének, kiforrásának időszaka és milliónyi meleg árnyalat bölcsője. Igazi fényfürfőt ígér az őszi erdő, de egy belvárosi park is képes elkápráztatni, ha ebédidőben kisétálunk fél órára.

Ki ne hagyjuk a vénasszonyok nyarának fényeit! A sárga több, mint ötven árnyalata veri vissza a napfényt és tölt el melegséggel, vidámsággal és megnyugvással.

Vitaminbomba-hegyek – ezt találjuk a piacon. Minden olyan zöldség és gyümölcs mostanra érik be, amelyek vitamintartalma téli tartalékaink alapja. Együk magunkat egészségesre és energikusra a friss gyümölcsökből és zöldségekből, készítsünk néhány kivételesen finom, gyors levest, hogy magunkkal vihessük a munkahelyre is!

Lehűlt már annyira a levegő, hogy több ideig lehet a szabadban sportolni, de még nem fázunk fel. Az átmeneti időszak igazi ajándéka ez a lehetőség, tehát sipirc a szabadba hétvégente!

 Ha rossz az idő, akkor sem kell visszariadni egy kis sétától, legfeljebb vidám színű gumicsizma és esőkabát kell a jobb hangulathoz.

Indul a színházi évad, a kiadók most dobják piacra a karácsonyi szezon előtti újdonságaikat, tele vagyunk őszi fesztiválokkal, programokkal is. Merítkezzünk meg a kultúrában, így szellemileg és lelkileg is felfrissülünk! Tilos a begubózás, hacsak nem a dánkotól ellesett Hyggét gyakoroljuk!

Csodásak ilyenkor a randi-helyszínek. Komolyan érdemes elgondolkodni a párkapcsolatban élőknek is egy-egy meghitt találkán, megolajozza a régi bútorokat is. Aki most keres, annak nem lesz nehéz belefeledkezni romantikus sétákba, hiszen az ősz városon és vidéken egyaránt valóságos festményket rajzol körénk.