Az örökké vidám emberek 5 módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Szirák Viki
Írta: ,

Vannak emberek, akik sokkal hajlamosabbak a depresszióra és a rossz kedvre, mint mások. Ők mindig kicsit irigykedve tekintenek azokra a személyekre, akik folyton vidámak, és képesek optimistán gondolkodni, még akkor is, ha valami rossz történik velük. Ha az utóbbi időben a hideg időjárás és az állandó havazás/esőzés a te kedved is elrontotta, eláruljuk, mi az örökké vidám emberek titka. Fogadd meg te is őket, és meglátod, rögtön színesebbnek látod majd a világot!

Nem lehetünk boldogok addig, míg nem vagyunk jóban saját magunkkal. Várhatjuk azt, hogy majd megszeretjük önmagunkat, ha sikerül lefogynunk. Vagy ha ránk talál a szerelem, és valaki érezteti velünk, hogy így vagyunk tökéletesek. Vagy ha végre lesz egy rendes munkánk.

De valójában ez sosem fog megtörténni.

Mert nem lehetünk boldogok addig, míg mi saját magunk, saját erőből el nem érjük, hogy végre elfogadjuk magunkat.

Az örökké vidám embereknek is ez a titkuk: ők már megtanulták, mennyire fontos harmoniában élnünk saját magunkkal, és ezt nem is felejtik el.

Könnyű negatívan gondolkodni, ha egyedül ülsz otthon, és csak unatkozol a kanapén üldögélve.

Az örökké vidám emberek már tudják, hogy akkor uralkodik el rajtuk leggyorsabban a magány érzése, ha hagyják magukat belesüppedni a semmittevés világába.

Épp ezért ők mindig lekötik magukat valamilyen elfoglaltsággal: elmennek sétálni, megisznak egy kávét valakivel, vagy akár csak a négy fal között belekezdenek egy új hobbiba.

Már az is szuper, ha kipróbálsz néhány DIY-tippet, és kidekorálod a lakást; köztudott tény, hogy ha olyan dologgal töltjük az időnket, ami érdekel minket, a hangulatunk is sokkal pozitívabb lesz!