5 indok, amiért optimistán nézhetünk 2019 elé

Szőke Angéla
Írta: ,

Anyukám a világ legtündéribb embere, azonban van egy enyhén idegesítő szokása, miszerint folyamatosan világvégét vizionál. Megnéz egy híradót és meg van róla győződve, hogy a világon mindenhol iszonyatos szegénység van, árvizek, tűzvészek pusztítanak és háború tombol. Múltkor nem bírtam tovább hallgatni a jajveszékelését és közöltem vele, hogy a tavalyi év volt a legjobb év, ami valaha volt, 2019 pedig még ennél is jobb lesz. Csak nézett rám értetlenül, azt hitte, ironizálok. Pedig amit kijelentettem, az tény. Csak a média hajlamos arra, hogy kizárólag a negatív dolgokról tudósítson, hiszen valóban izgalmasabb hír egy természeti katasztrófa, minthogy egy országban nőtt az átlagéletkor. Nézzünk öt indokot, amiért mégis bizakodva nézhetünk az idei év elé!

Az 1900-as évek óta a világon megkétszereződött a várható átlagéletkor, ami már csaknem hetven év.

Angliában majdnem 80 éves koráig él egy átlagember.

Elképesztő belegondolni, hogy az 1900-as évek előtt az emberek mindössze 30-40 éves korukig éltek.

Napjainkban pedig nincs olyan ország, ahol a várható átlagéletkor alacsonyabb lenne, mint amekkora a legmagasabb volt az 1800-as években.

A jobb táplálkozásnak és a betegségek visszaszorításának következtében egyre több időnk van tehát élni, ami, valljuk be, elég megnyugtató.

Az elmúlt években naponta körülbelül 295 ezerrel több emberhez jutott el először elektromosság.

Vidéki nagyszüleim egész életüket egy tanyán töltötték, ahol bizony nem volt bevezetve az áram, petróleumlámpával világítottak, kézzel mostak.

Nekik ez természetes volt, nekünk ma már elképzelhetetlen.

De nemcsak az áram jut el egyre több emberhez: tavaly naponta 305 ezerrel többen jutottak először tiszta ivóvízhez és 620 ezerrel többen tudtak először internetezni.

Ha belegondolunk, ezek fantasztikus számok.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!