5 önfejlesztő applikáció, amit neked is érdemes letölteni

5 önfejlesztő applikáció, amit neked is érdemes letölteni

Címlap / Életmód / Lélek / 5 önfejlesztő applikáció, amit neked is érdemes letölteni

A saját fejlődésed fontosságáról sosem szabad megfeledkezned. Ha rossz periódusban vagy, az önfejlesztés segíthet kapaszkodókat találni, de ha épp minden a helyén van, akkor is inspirációt meríthetsz belőle a folytatáshoz. Ne aggódj, nem kell nagy dolgokra gondolni – íme 5 applikáció, amit érdemes kipróbálnod, ha szeretnéd hasznosan eltölteni az énidődet.

Hála minden nap

Amikor benne vagy a mókuskerékben, nagyon könnyű elfelejteni, mennyi csodálatos dolog van az életedben. Reggel felkelsz, készülődsz, elrohansz a munkába, dolgozol, a nap végén beugrasz egy edzésre, onnan pedig irány haza, fürdés, alvás… Ha ilyen távolságból nézed, minden nap ugyanolyannak tűnik. Pedig ez egyáltalán nincs így! Emlékszel például, milyen szép virágok mellett sétáltál el ma, útban a munkahelyed felé? Vagy milyen jó volt két program között beülni egy kávéra a barátnőddel?

Valójában ezek azok a pillanatok, amikre fókuszálnod kellene, és hidd el, ha így teszel, egyre többet fedezel majd fel belőlük! Ebben pedig az Orange Diary hálanapló is segítségedre lesz, amiben gondolatokat, fotókat, hangulatokat és hangjegyzeteket is rögzíthetsz, így megőrizve a napod legszebb pillanatait. 

Letöltés: iPhone, Android

Meditáció

A Headspace-ről egy blogon olvastam először, és nagyon megtetszett, hogy a meditációt spirituális háttér nélkül, teljesen praktikusan közelíti meg, és teljesen hétköznapi metaforákon keresztül mutatja be, miért is olyan jó, ha megtanulsz kikapcsolni!

Az elmére például úgy tekint, mint egy forgalmas autópályára, ahol állandóan cikáznak az érzések. Ilyenkor az ember szívesen berohanna közéjük és megállítaná a forgalmat, pedig nem ez a feladat! Az alkalmazás kezdő, 10 napos programja rávezet, hogyan kell az út széléről, egy kis távolságot tartva figyelni és felismerni az érzelmeket anélkül, hogy megpróbálnád befolyásolni őket. Stresszhelyzetben ez a fajta nézőpont nagyon-nagyon hasznos, de abban is segít, hogy ne ragadj bele sokáig a negatív gondolatokba!

Letöltés: iPhone, Android

Ép testben…

A jógával kicsit úgy vagyok, mint a meditációval. Nem tudom, miért hat a lelkemre ennyire jól, de már nem is akarom megválaszolni, csak csinálom. Feltölt pozitív energiával és gondolatokkal, sőt, ha ok nélkül elromlik a kedvem (nyugtass meg, hogy ez nem csak velem fordul elő), azonnal ki tud hozni belőle!

Ezért is töltöttem le a Yoga Academyt, amivel akár otthon is kikapcsolhatok egy pár percre. A bemelegítő és kezdő szintű jógavideók prémium előfizetés nélkül is elérhetőek!

Letöltés: iPhone, Android

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»