Önfejlesztés felsőfokon - Hogyan kezeld jól az építő kritikát?

Írta: ,

Te is mindig irigyelted azokat, akik szuperül fogadták a kritikát? Mindig is szerettél volna fejlődni abban, hogy ha valaki segíteni akar neked, akkor az automatikus reakciód ne az legyen, hogy megsértődsz. Hidd el, aki építő kritikával illet, valójában a javadat akarja, így a legfontosabb, hogy csak a pozitívumokat építsd be, a negatívumokat pedig engedd el. Lássuk azt a néhány egyszerű lépést, amivel ezt elsajátíthatod!

Állítsd meg, mielőtt elindul Kép forrása: plus.google.com

1/8 Állítsd meg, mielőtt elindul

Lehet, hogy már azelőtt felhúzod magad, hogy belekerülnél a szituációba, így amikor ott vagy, már nem tudod kontrollálni, hogy mit gondolsz vagy mondasz. Jó taktika ilyenkor, hogy a legelső pillanatban megállítod a gondolatmeneted és gyorsan eltereled a figyelmed.

Ne hergeld bele magad abba, hogy mit rontottál el vagy mit csináltál rosszul, hiszen ezzel már az elején rossz alapokra helyezed a beszélgetést.

Tipp: Ha nehézségeid akadnak a gondolataid elterelésével, akkor egyszerűen csak kezdj el számolni és juss el legalább ötvenig. A kulcs a koncentráció.

Koncentrálj a fejlődésre Kép forrása: ninzbeauty.com

2/8 Koncentrálj a fejlődésre

Amikor valaki kritizálja a munkád, az életed vagy az elért teljesítményeidet, ne az legyen az első gondolatod, hogy valaki bánt és rosszat akar neked.

A kritikát, ha a megfelelő embertől jó szándékkal vezérelve érkezik feléd, jobb, ha megbecsülöd és beépíted.

Tipp: Próbáld meg tudatosítani magadban, hogy szuper építő kritikát kapni, hiszen lehet, hogy vannak olyan tényezők, amit a saját szemszögedből nem látsz, mások pedig külső szemlélőként könnyedén észrevesznek.

Halld meg, ne csak hallgass Kép forrása: aiesec.gr

3/8 Halld meg, ne csak hallgass

Nehéz úgy befogadni a feléd érkező kritikát, hogy nem szólsz közbe, nem reagálsz, sőt még az arcodra sem hagyod, hogy kiüljenek a gondolataid.

Nem könnyű, mégis érdemes próbálkozni, hiszen ezzel a stratégiával sokkal jobban be tudod majd építeni azt, amit hallasz?

Miért? Sokkal több dologra tudsz majd odafigyelni és befogadni, ha épp nem azon pörgeted az agyad, hogy mit és mikor szólj közbe, hogyan kérdezz vissza és hogyan cáfolj rá a beszélgetőpartneredre.

Ha befejezte, amit mondani akart, nyugodtan kérdezz, de ne támadj, inkább csak próbáld megérteni a miérteket.

Köszönd meg és értékeld Kép forrása: bienenkiste.tumblr.com

4/8 Köszönd meg és értékeld

Ha valaki időt szán arra, hogy foglalkozzon veled, vegye a fáradtságot és leüljön veled beszélgetni csupán azért, hogy te fejlődj, azt mindenek előtt próbáld meg értékelni.

Ha valaki segíteni próbál neked úgy, hogy abból neked hasznod származik, akkor azelőtt, hogy támadásként fognád fel, letargiába zuhannál vagy védekezésképp támadásba lendülnél, jusson eszedbe a varázsszó, ami ilyen szituációkban helytálló: a köszönöm.

Tipp: Az, hogy megköszönöd a másik fáradtságát, nem azt jelenti, hogy egyetértesz mindennel, amit mondott, sokkal inkább azt jelzi, hogy éretten kezeled a szituációt.

Ne mentegetőzz Kép forrása: shopdailychic.com

5/8 Ne mentegetőzz

Ha már ott tartunk, hogy éretten kezeled a szituációt, akkor az egyik legfontosabb tanácsunk, hogy ne mentegetőzz. Bármilyen kritikát is kapsz, ne húzd fel magad, maradj nyugodt és profi, ne kezdj el rögtön magyarázkodni, ne támadj és ne szakítsd félbe a másikat.

Miért fontos ez? Profibbnak és érettebbnek fogsz tűnni, sőt a jövőre nézve sokkal taktikusabb lépés, ha nem hajtogatod a saját igazad, ha valamivel nem értesz egyet.

A végén, amikor a másik befejezte, amit mondani akart, visszafogottan és diplomatikusan magyarázd el a saját nézőpontpdat, azaz legyen ez inkább egy konstruktív párbeszéd, ne egy vita vagy egy nagyobb konfliktus kezdete.

Kérdezz Kép forrása: birdasaurus.tumblr.com

6/8 Kérdezz

Ha túlléptél azon, hogy támadásként kezelj egy ilyen kellemetlennek tűnő szituációt, akkor érdemes lehetőségként felfogni és a saját fejlődésedet előtérbe helyezni.

Ha valamivel nem értesz egyet, akkor oszd meg a saját nézőpontod, de ne magyarázkodj.

Ha valamit nem értesz vagy pontosításra szorulna, akkor kérdezz.

Fontos ugyanis, hogy a beszélgetés után mindketten úgy álljatok fel, hogy volt értelme időt szánni a másikra, nem csak egymás idejét vesztegettétek üres szavakkal.

A jövőre nézve Kép forrása: thechrisellefactor.com

7/8 A jövőre nézve

Ha egy barátodtól vagy egy közeli ismerősödtől, esetleg egy családtagodtól kaptál kritikát, beszéljétek meg, hogy a jövőre nézve is számítotok egymásra, hiszen fontos számotokra a másik véleménye.

Ezzel arra motiválod, hogy legközelebb is szóljon, jelezze, ha valami olyasmit vesz észre, amit csinálhatnál jobban vagy ügyesebben.

Ha munkahelyi szituációról van szó, akkor is megbeszélhetitek, hogy bevezettek egy belső értékelési rendszert, belevonhattok másokat is a folyamatba, hiszen ha a közös cél a fejlődés, akkor miért ne vehetne benne részt minden kolléga?

A megfelelő idő Kép forrása: fenzyme.com

8/8 A megfelelő idő

A kritika mindig vékony mezsgye, hiszen ha nem a megfelelő stílusban, nem a megfelelő időpontban vagy nem a legjobb személytől érkezik, akkor könnyen félrecsúszhat. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha te kapod a kritikát, de úgy érzed, hogy ez a heted legrosszabb napja, abszolút nem vagy jó passzban, vagy nem vagy felkészülve minden apró részlettel a témával kapcsolatban, akkor kérj egy kis időt vagy miután meghallgattad a másikat, kérd meg, hogy szánjatok még egy alkalmat a beszélgetés folytatására.

Miért van erre szükség? Sokkal inkább felnéznek majd rád a kollégáid vagy a barátaid, ha nem csak vállat vonsz és elengeded a füled mellett a kritikákat, hanem beépíted, felkészülsz és megpróbálsz fejlődni. Nincs is ennél motiválóbb!