Ez történik, amikor elkezded megszeretni Önmagad

Írta: ,

Szeretjük bírálni és kritizálni magunkat, pedig pont az lenne az első számú feladatunk az életben, hogy megismerjük és megszeressük azt, akik vagyunk. Ehhez rengeteg leckét kapunk a sorstól, és addig megy a vizsgáztatás, ameddig azt nem érezzük, hogy történhet bármi, mi akkor is szeretni fogjuk magunkat. Ezután pedig sok más változás is beindul körülötted. Nézd csak!

Másképp jársz az utcán Kép forrása: prestonandolivia.com

1/5 Másképp jársz az utcán

Ugye, milyen furcsa, hogy mennyi mindent elárul rólunk a járásunk? Ameddig rejtőzködő módon jársz-kelsz az emberek között, addig mindenki azt fogja látni, hogy egy önbizalom-hiányos lány vagy, aki láthatóan nem elégedett önmagával.

Vagy épp az ellenkezője, hiszen biztos te is szoktál olyan nővel találkozni az utcán, akinek már a puszta léptein is az látszik, hogy „úszik” az önbizalomban és magasról tesz mások véleményére! Ez valószínűleg azért van, mert tökéletesen tisztában van önmagával, és a járása is ezt sugallja. Gyakorold te is! Lépkedj magabiztosan, emelt fővel, húzd ki magad és bátran nézz az emberek szemébe, mert amikor te változol, a világ is veled változik.

Új barátok lépnek be az életedbe Kép forrása: etsy.com, PhotoAlmanac

2/5 Új barátok lépnek be az életedbe

Szeretünk vidám, önbizalommal teli emberekkel együtt lenni, mert nagyon jó a kisugárzásuk. Amikor úgy döntesz, hogy felhagysz az önvádaskodással és elkezded megszeretni az egyetlen embert, akinek meg kell felelned (ez te lennél!

:)), akkor hirtelen nagyon sok ember akar majd a közeledben lenni.

Ez néha fárasztó is lehet, de mindenképpen élvezd ki, és ismerj meg új, érdekes embereket. Arra viszont figyelj, hogy ne szívják el az energiádat. A negatív emberek nagyon szeretik a pozitív, vidám személyiségeket, de úgy szívják el életkedvedet, mint dementorok a Harry Potterben. Szűrd ki, hogy kik azok, akik megérdemlik a figyelmedet!

Nem unatkozol már egyedül sem Kép forrása: aclotheshorse.co.uk

3/5 Nem unatkozol már egyedül sem

Amikor nem vagyunk kibékülve magunkkal, általában két dolgot szoktunk csinálni. Vagy magunkba roskadunk és napokig ki sem mászunk az ágyból, vagy folyamatosan keressük mások társaságát, hogy egy másodpercre se maradjunk egyedül. Ez azonban változhat, ha te is változtatsz a magadról alkotott képeden! 

Azt veszed majd észre, hogy mindig találsz valamit, ami lefoglal és amivel fejlesztheted magadat. Fontos persze, hogy tölts időt a barátaiddal is, de már korántsem lesz annyira fontos, mint előtte. Hogy miért? Mert már tökéletesen elvagy a saját világodban, amit olyanra formálsz, amilyenre csak szeretnél.

4/5 Megváltozik a kisugárzásod

Te is észrevetted, mennyire látszik egy emberen, mikor szereti magát? Szinte sugárzik, és mindenki szeretné tudni, hogy mi a titka.

Most eláruljuk; csupán annyi, hogy rendben van magával. Nem hagyja, hogy mások határozzák meg őt, és a viszonyulását önmagához! 

Kezdj el úgy élni, hogy ne engedd meg magadnak, hogy a többi ember rólad alkotott képe hatással legyen az önszeretetedre. Már messziről érezhető lesz a csillogó kisugárzásod és ezáltal azok az emberek sem fognak betalálni, akik előtte esetleg megtették, mert tudják, hogy egy érzelmileg erős embernél esélyük sem lesz.

Az összes fiú téged akar majd

5/5 Az összes fiú téged akar majd

A fiúk imádják az olyan lányokat, akik kicsattannak az életörömtől, és látszik rajtuk, hogy szeretik önmagukat. Egyszerűen nem tudnak ellenállni nekik! Ezért például, ha van olyan dolog, amit nem szeretsz magadon, akkor törekedj arra, hogy elfogadd az összes apró kis hibádat, és inkább élvezd az életet.

Hidd el, nem az a pár kiló mínusz vagy melled mérete határoz meg téged, hanem az, hogy milyen összhangban vagy magaddal. Ez pedig egy olyan dolog, amit a fiúk már az első pár másodpercnél leszűrnek!