5+1 önbizalomjavító trükk azokra a napokra, mikor nem vagy elégedett a tükörképeddel

Balatoni Dóra
Írta: ,

Ne ostorozd magad, ha vannak olyan napjaid, amikor egyáltalán nem tetszik az, aki visszanéz rád a tükörből, hidd el, még a legszuperebb modellek is éreznek ilyet. Viszont ilyenkor kell egy kis akaraterő ahhoz, hogy összekapd magad és változtass ezen a helyzeten. A jó hír az, hogy nem lehetetlen és segítünk elérni ezt az állapotot.

Fókuszálj belülre Kép forrása: 500px.com

Bár tudjuk, hogy a külső megjelenés is fontos, életünk meghatározó része és önámítás lenne azt állítani, hogy elhanyagolható, hiszen ápolnunk és tisztelnünk kell a testet, amiben élünk.

Viszont azt ne felejtsd el, hogy amikor nem tetszik a tükörképed, az belülről jön.

És dönthetsz úgy is, hogy megszereted azt a testet, amiben élsz.

Ehhez nem kell a mínusz tíz kiló, vékonyabb comb, vagy kisebb orr, csak mindössze egy elhatározás.

Ha elkezded megszeretni magad, akkor a tükörképedet is egyre vonzóbbnak látod majd.

Sportolj! Kép forrása: fitnessapparelexpress.com

A sport szinte minden testi és lelki betegségre megoldás, ráadásul nagyon feldobott hangulatba tudsz általa kerülni. Amikor belenézel a tükörbe és nem tetszik, amit látsz, két választásod van.

Vagy visszabújsz az ágyadba egy nagy tál popcorn társaságában és egész nap ki sem mozdulsz otthonról, vagy megdolgoztatod kicsit a testedet, amitől egyből jobb kedved lesz.

Bár az agyad azt üzeni, hogy neked ehhez semmi kedved és legszívesebben el sem hagynád a szobádat, de ilyenkor kicsit muszáj erőszakosnak lenned magaddal szemben. És itt ne az órákig tartó kondizásra gondolj, ha utálsz konditerembe járni.

Menj el sétálni, fedezd fel a városodat, vagy nézelődj a neten, mert nagyon széles a kínálat, ami az otthoni edzés videókat illeti. Hajrá!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján