8 érzés, amit csak az önbizalomhiányosok érezhetnek – Közéjük tartozol?

Pölz Kitti
Írta: ,

Mi is az önbecsülés és az önbizalom? Ha definiálni kéne, talán azt mondanám, hogy a saját magunkba és a kompetenciáinkba vetett hit, ami -egészséges mértékben- hozzásegít a mindennapi sikereinkhez és a munkánk, a magánéletünk problémáinak megfelelő abszolválásához.

Ha hiányunk van a személyiségünk e fontos, de szerencsére fejleszthető részében, akkor azok tüneti jelleggel megjelennek a mindennapjainkban – szerinted te is önbizalomhiánytól szenvedsz? Ha át tudod érezni ezt a nyolc, nagyon is meghatározó helyzetet, akkor valószínűleg igen, de ne aggódj: mindegyik helyzetben megtanulhatsz jobban hinni magadban!

Konfliktuskerülés lvl végtelen Kép forrása: unsplash.com

Borzasztóan bántja az igazságérzetedet a főnököd vagy a kollégád viselkedése, de te szinte észrevétlenül átalakítod az érveidet és valahogy mindig igazat adsz a másiknak?

Higgy magadban!

Nem fogsz tudni azonnal asztal borítani az érdekeidért, de kezdd kicsiben: legközelebb, egy ilyen helyzetben úgy állj neki a vitának, hogy összeírod az érveidet - ér puskázni az önbizalomfejlesztés jegyében!

Belevágsz, de feladod Kép forrása: unsplash.com

Ha már sokszor nagy lelkesedéssel álltál neki különböző projekteknek, de végül idő előtt feladtad, jobban kell hinned abban, hogy az a terv márpedig működőképes.

Ilyenkor véletlenül se hasonlítgasd magad a már sikeres emberekhez, mert azzal még alacsonyabb szintre taszítod az önbecsülésed!

Ezt mantrázd magadban: “sikerkereső ember vagyok, és nem bukáskerülő”. Ettől felbátorodsz majd és egy kis idő múlva rájössz, mennyit is érsz valójában.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra