Az önbizalomhiány ragályos. 5 érv, ami miatt neked is szükséged van egy határozott barátra

Berényi Nóri
Írta: ,

Észrevetted már, hogy mennyire felemelő olyan emberek társaságában lenni, akik tele vannak önbizalommal és igazán lehengerlő a személyiségük? Aztán ott van a másik tábor, azok, akik önbizalomhiányban szenvednek és nem, hogy felhúznának téged, de még jobban elbizonytalaníthatnak, ha nem figyelsz tudatosan. Bár igaz, hogy a hasonló hasonlót vonz, de azért mindenkinek jót tesz, ha egy önbizalombombát beenged az életébe.

Más perspektívát mutat neked Kép forrása: gap.com

Bár nagyon jó érzés a legjobb barátnőddel a közös szenvedés, majd önsajnáltatás, de őszintén, ennek mi értelme? Ezzel csak azt érhetitek el, hogy lehangoljátok önmagatokat és még tovább csorbul az önbizalmatok.

Na ilyenkor jön jól egy olyan barát, aki örök optimizmusával és magabiztosságával nem engedi meg, hogy akár egy percre is sajnáltasd magad, sőt.

Minden erejével azon lesz, hogy kirántson abból a helyzetből és mutasson neked egy teljesen más nézőpontot. Ami belegondolva csak jó dolog lehet, hiszen ezáltal te csak erősebb leszel.

Lehet, hogy az elején fájdalmas lesz egy-egy ilyen vélemény kinyilvánítás, de gondolj arra, hogy néha egy külső szemlélő sokkal jobban láthatja a helyzetedet.

Megtapasztalsz valami újat Kép forrása: historyinhighheels.com

Ismerős a szitu, mikor a barátnőddel elhatározzátok, hogy aznap este bizony bepasiztok, de hajnali kettőkor még mindig magányosan ültök a bár egyik sarkában az italotokkal a kezetekben.

Aztán megállapítjátok, hogy megint nem kellettetek senkinek.

Ez pedig csak tovább rombolja az önbizalmatokat.

Nos, ezért jó, ha kéznél van egy belevaló barát, mert ő biztos nem enged majd téged egész este üldögélni. Sőt, ha szingli vagy, tuti, hogy tíz percen belül már megtalálja számodra a tökéletes pasit.

Ha pedig sok időt töltesz ilyen emberek társaságában, idővel te is sokkal magabiztosabban mersz majd a bulikban kibontakozni.