Önbizalomépítés duci lányoknak – Ne hagyd, hogy a kilóid elrontsák a kedved

Irimiás Alíz
Írta: ,
Önbizalomépítés duci lányoknak – Ne hagyd, hogy a kilóid elrontsák a kedved

Kép forrása: starast/depositphotos.com

Soha nem tartoztam a pehelysúlyúak közé, egész pici koromtól erősebb voltam a társaimnál, és az sem volt ritka, hogy már tinédzserként fogyókúráznom kellett, mert ducinak láttam magam a tükörben. Az önbizalmammal viszont általában nem volt gond. Persze akadtak pillanatok, amikor én is úgy éreztem, hogy szükségem volna egy varázslóra, aki önbizalmat pumpál belém, de alapvetően el tudtam magam fogadni olyannak, amilyen vagyok, és mindig jól éreztem magam a bőrömben.

Testalkatunk több tényezőtől függ, és az egész életünkre és tevékenységünkre hatással van. A túlsúly sokaknak erős korlátokat jelent, ami a mindennapokra is rányomja a bélyegét, pedig néhány kiló feleslegnek önmagában még nem kellene megkeserítenie az életünket.

Nem a testméreteink tesznek vonzóvá és szexivé, nem a ruhák, és nem a smink, amit viselünk, hanem a fellépésünk, az önbizalmunk tesz minket széppé és kívánatossá. Íme néhány tipp, ami segíthet az önbizalom megtalálásában:

1. Ismerd fel az erősségeidet!

Mindannyiunknak vannak olyan képességei, tulajdonságai, amelyeknek semmi közük a súlyunkhoz. Vedd észre, miben vagy jó, miben vagy tehetséges! Írj listát a pozitív tulajdonságaidról és az erősségeidről, hogy bármikor elővehesd, ha úgy érzed, épp szükség van rá.

2. Használj pozitív affirmációt!

Az affirmáció olyan rövid, megerősítő szöveg, amit bármikor elmondhatsz magadnak, ha egy kis bátorításra van szükséged. Naponta mondogatva segít az önbizalom felépítésében. Egészen egyszerű mondatokból is összeállíthatod a saját affirmációdat, a lényeg, hogy új lendületet kapj általa. Például „Elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok, és egészségesen élek.” vagy „Harmóniában élek magammal és másokkal.” stb.

3. Keresd a pozitív hozzáállású emberek társaságát!

Olyanokkal barátkozz, akiknek nem a külsőd a legfontosabb, és szívesen vannak veled. Csináljatok olyasmit, ami mindannyiótokat felvidít, és semmi köze a súlyodhoz.

4. Ne utasítsd el a bókokat!

Ha valaki azt mondja, hogy jól nézel ki, légy hálás érte, és mondd, hogy „Köszönöm!”. Ha elutasítod a bókokat, azáltal azt mondod magadnak, hogy nem érdemled meg, holott senki nem bókolna, ha nem lennél rá méltó.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!