7 dolog, amire idővel rájössz a testeddel kapcsolatban

Írta: ,

Minden egyes nappal egyre bölcsebb leszel. És ez nem holmi önsegítő könyvből lopott idézet, hanem a színtiszta igazság, ami szerencsére a fizikai létedre is kiterjed. Csokorba szedtük a testeddel kapcsolatos leglényegesebb felismeréseket, amelyek hozzájárulnak, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Sosem fogod ropira diétázni magad

A „Kate Moss diéta” és társaik lehet, hogy néhány napig hatékonynak tűnnek – amíg a tested a koplalás miatti pánik közepette hirtelenjében elereszt egy csomó vizet. Hamarosan megvilágosodsz azonban, hogy szó sincs igazi fogyásról, azaz zsírveszteségről, ráadásul úgy lelassítod vele az anyagcseréd, hogy lecsaphat rád a rettegett jojó-effektus. Amire a legjobb gyógyír ugyebár egy óriás pizza, némi alkohollal…

Bármit felvehetsz

Nincs olyan, hogy túl nagydarab vagy túl öreg lennél egy cucchoz. Tojj magasról a külső elvárásokra! Igazán jó csaj vagy, tehát bármikor felveheted azt a szexi alkalmi ruhát, amit hetek óta nézegetsz a kirakatban. Ebben a szellemben akár rögtön el is indulhatsz felpróbálni mindent, amit a hasonló tévhitek miatt próbáltál kiverni a fejedből – valószínűleg mindenben dögös leszel!

Csak te veszed észre a „szépséghibáidat”

Gigantikus pórusok, töredezett hajvégek, egyenetlen bőrtónus? Eddigi életed során talán százezreket költöttél arra összesen, hogy megszabadulj tőlük. Kérdés, hogy volt-e értelme, hiszen: 1. úgy látod, hogy nem sikerült, 2. rajtad kívül mások nem is tudnak az égető problémákról, hiszen még az arcodba bámulva sem veszik észre őket. Felejtsd el az egészet, és költsd valami élvezetesebb dologra a pénzedet!

Szerethető mozgásformát kell választanod

… és nem azt, amelyik kockahasat ígér két hónap alatt. Trendi sportlehetőségek mindig vannak, de hatékonyságukat csakis az idő igazolhatja. Nem akarunk példákkal szolgálni, de legyen elég annyi: valójában még soha senki sem fogyott le attól, hogy aerobik mozdulatok közben elektromos árammal rázatta a testét. Voksolj inkább olyan mozgásformára, amit szívből szeretsz csinálni!

Ha egy pasi odavan érted, imádja a tested

Egy vággyal fűtött férfi úgy rajong a testedért, ahogy van. Nem kell tehát aggódnod az állítólagos úszógumid vagy narancsbőröd miatt. Ha ennek tudatában is változtatni szeretnél magadon, csakis a saját kedvedért tedd – másképp nincs értelme! Óriási érzelmi hiányállapottal kell megküzdenie annak, akiben nagyon erős a külső megfelelési kényszer.

Még a „természetes” testű celebeket is retusálják

Csak azért, mert Gwyneth Paltrow díszeleg a kedvenc női magazinod címlapján egy millió dolláros ruhában, még nem szabad azt hinned, hogy ügyesen lekapták egy spontán pillanatban. A „plus size” modellek pedig általában 38-as méretűek, és az ő formáikon is jelentősen csiszolnak, hogy a gömbölyded idomok mellett végtelenül hosszúlábúnak tűnjenek…

Nem érdemes másokéhoz hasonlítani a tested

Oké, a Gwyneth Paltrow-s párhuzamból valószínűleg vetted az adást, hogy az ő retusált formáival aligha kelhetsz versenyre három dimenzióban – de a saját hús-vér ismerőseiddel, rokonaiddal és barátaiddal sem érdemes ily módon összemérni magad! Az emberi test éppen azért csodálatos, mert mindenkinek másmilyet adott a sors. Tanuld meg értékelni, hogy neked itt kisebb, ott nagyobb!

Neked van a testeddel kapcsolatban olyan felismerésed, ami az idő múlásával ugrott be? Várjuk kommentben!