4 önbecsapás, amivel jobb, ha felhagysz

Berényi Nóri
Írta: ,
4 önbecsapás, amivel jobb, ha felhagysz

Jó, ha tudod, hogy a világon mindenkit becsaphatsz, ha kellő rafinériával rendelkezel, kivéve magadat. Az soha nem fog menni, mivel te mindig tudni fogod az igazságot. Alkalmazhatsz apró trükköket az elméddel szemben, de ezek csak ideig-óráig működnek, utána újra megtalál a probléma. Szóval hagyj fel az önámítással, és igenis légy őszinte magaddal!

A tagadás Kép forrása: tumblr.com, black-wolves

A tagadás az elviselhetetlen valóság letagadását jelenti, amikor valaki képtelen megemészteni egy számára rossz hírt. Ebben az esetben az emberi agy a tagadással védekezik.

Van az a mondás, miszerint „amiről nem tudsz, az nem fáj”, és ezt az agyunk komolyan is veszi. Ezért próbál elnyomni minden olyan emlékképet, ami akár egy percre is fájdalmat okozna. Pedig a fájdalom is az életünk szerves része, amivel szembe kell néznünk még akkor is, ha nem akarunk.

Gyakori módszer ez haláleseteknél, amikor valaki képtelen elengedni a szeretett személyt, ezért tudomást sem vesz az elvesztéséről.

Egy erős vágy, ami már régóta ott motoszkál benned, viszont nem engeded kibontakozni, helyette folyamatosan elnyomod magadban, mondván, hogy muszáj a realitás talaján maradnod. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, azzal viszont sokkal inkább, ha az álmaid útjába állsz ezzel.

Áltathatod magad azzal, hogy végülis jól elvagy a jelenlegi munkahelyeden, miközben minden reggel gyomorgörccsel indulsz munkába. Előbb-utóbb ott fogod hagyni ezt a helyet, mert kódolva van benned a boldogság iránti vágy és tudod, hogy az a hely ezt nem adja meg neked – de miért várnál még plusz öt évet?

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!