4 önámítás, amivel jobb, ha felhagysz, mert magadat úgysem tudod átverni

Berényi Nóri
Írta: ,
4 önámítás, amivel jobb, ha felhagysz, mert magadat úgysem tudod átverni

Jó, ha tudod, hogy a világon mindenkit becsaphatsz, ha kellő rafinériával rendelkezel, kivéve magadat. Az soha nem fog menni, mivel te mindig tudni fogod az igazságot. Alkalmazhatsz apró trükköket az elméddel szemben, de ezek csak ideig-óráig működnek, utána újra megtalál a probléma. Szóval hagyj fel az önámítással, és igenis légy őszinte magaddal!

Egy erős vágy, ami már régóta ott motoszkál benned, viszont nem engeded kibontakozni, helyette folyamatosan elnyomod magadban, mondván, hogy muszáj a realitás talaján maradnod. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, azzal viszont sokkal inkább, ha az álmaid útjába állsz ezzel.

Áltathatod magad azzal, hogy végülis jól elvagy a jelenlegi munkahelyeden, miközben minden reggel gyomorgörccsel indulsz munkába. Előbb-utóbb ott fogod hagyni ezt a helyet, mert kódolva van benned a boldogság iránti vágy és tudod, hogy az a hely ezt nem adja meg neked – de miért várnál még plusz öt évet?

A külsőt illetően Kép forrása: zozhnik.ru

A lelki önbecsapások a legsúlyosabbak, de a külsődet illetően is ámíthatod magadat. Ismerősen cseng az a mondat, hogy: „alig eszem, mégis hízok”?

Nos, jobb, ha tudod, hogy ez csak nagyon extrém helyzetekben igaz, például, ha valaki pajzsmirigy problémákkal küzd, de a nők többségére igaz, hogy ezt kifogásként használják arra az esetre, ha a „diétájuk” nem úgy működik, ahogyan kellene. Azért veszélyes ez a „játék”, mert a folyamatos csalódás az akaraterődben lelki folyamatokat indít el és ezzel már meg is alapoztad az önbizalomhiányodat.

Két dolgot tehetsz. Eldöntöd, hogy kézbe veszed a dolgokat és igenis csalás nélkül megcsinálod a diétát, vagy megengeded magadnak, hogy jókat egyél. Ebben az esetben viszont légy tudatában annak, hogy az muffin nagyon is számít a kalóriaszámlálás során még akkor is, ha csak egy falat volt. Mert ugye tudjuk, hogy nem véletlenül került a tányérodra. :)