4 csodálatos dolog, ami akkor történik meg veled, ha a nyüzsgő városból vidékre költözöl

Szirák Viki
Írta: ,

Kétféle ember létezik: az egyik imád a nyüzsgő városban élni, a másik pedig a csendes vidéki életet részesíti előnyben. Mindenki mást preferál, ezt megváltoztatni nem tudod. De tény, hogy az alábbi négy csodálatos dolog megtörténik veled, ha magad mögött hagyod a rohanó városi világot, és (egy időre) kiköltözöl egy csendesebb településre!

Az első dolog, ami azonnal szembetűnik egy ilyen váltás esetén, hogy mennyivel csendesebb a környezeted.

Míg egy nagyobb városban folyamatosan járnak a buszok, óriási a forgalom, és rengeteg ember sétál az utcákon, addig egy kisebb település esetében erről szó sincs.

Az emberek itt is kimozdulnak otthonról, szeretnek üldögélni a parkban, de a hangzavar lényegesen alacsonyabb.

Eleinte furcsa lesz, hogy az éjszaka közepén nem az autók zaját hallod, hanem a tücskök ciripelését, és még a legkisebb zörrenést is észreveszed, de ez segít abban, hogy te magad is lelassíts egy kicsit.

Kevesebbet stresszelsz, jobban hallod a saját gondolataidat, és azon kapod magad, hogy lényegesen nyugodtabb életvitelt folytatsz alig pár hét után.

Noha egyre több városban igyekeznek visszahozni a természetet, fákat ültetnek és felújítják a parkokat, egy vidéki községben ez már eredetileg is adott.

Valószínűleg alig néhány kilométeres körzetben találsz olyan helyet, ahol mindent a természet ural, csodaszép mezők övezik a tájat, sőt, még egy kisebb patak, esetleg tó is megtalálható itt.

Nem csoda, hogy egy ilyen környezetben a kreativitás is utat tör magának!

Ennek hatására azt érezheted, hogy szeretnél több időt tölteni a hobbijaiddal, rajzolnál, festenél, alkotnál valamit.

És a legjobb, hogy időd is van rá! Míg egy nagyobb városban téged is magával ránt az állandó pörgés, addig vidéken van lehetőséged leülni, és egy kicsit egyedül lenni.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján