4 csodálatos dolog, ami akkor történik meg veled, ha a nyüzsgő városból vidékre költözöl

Szirák Viki
Írta: ,

Kétféle ember létezik: az egyik imád a nyüzsgő városban élni, a másik pedig a csendes vidéki életet részesíti előnyben. Mindenki mást preferál, ezt megváltoztatni nem tudod. De tény, hogy az alábbi négy csodálatos dolog megtörténik veled, ha magad mögött hagyod a rohanó városi világot, és (egy időre) kiköltözöl egy csendesebb településre!

Az első dolog, ami azonnal szembetűnik egy ilyen váltás esetén, hogy mennyivel csendesebb a környezeted.

Míg egy nagyobb városban folyamatosan járnak a buszok, óriási a forgalom, és rengeteg ember sétál az utcákon, addig egy kisebb település esetében erről szó sincs.

Az emberek itt is kimozdulnak otthonról, szeretnek üldögélni a parkban, de a hangzavar lényegesen alacsonyabb.

Eleinte furcsa lesz, hogy az éjszaka közepén nem az autók zaját hallod, hanem a tücskök ciripelését, és még a legkisebb zörrenést is észreveszed, de ez segít abban, hogy te magad is lelassíts egy kicsit.

Kevesebbet stresszelsz, jobban hallod a saját gondolataidat, és azon kapod magad, hogy lényegesen nyugodtabb életvitelt folytatsz alig pár hét után.

Noha egyre több városban igyekeznek visszahozni a természetet, fákat ültetnek és felújítják a parkokat, egy vidéki községben ez már eredetileg is adott.

Valószínűleg alig néhány kilométeres körzetben találsz olyan helyet, ahol mindent a természet ural, csodaszép mezők övezik a tájat, sőt, még egy kisebb patak, esetleg tó is megtalálható itt.

Nem csoda, hogy egy ilyen környezetben a kreativitás is utat tör magának!

Ennek hatására azt érezheted, hogy szeretnél több időt tölteni a hobbijaiddal, rajzolnál, festenél, alkotnál valamit.

És a legjobb, hogy időd is van rá! Míg egy nagyobb városban téged is magával ránt az állandó pörgés, addig vidéken van lehetőséged leülni, és egy kicsit egyedül lenni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!