5 nyugtató mantra, ami segít kikászálódni a depresszióból

Pölz Kitti
Írta: ,
5 nyugtató mantra, ami segít kikászálódni a depresszióból

Kép forrása: unsplash

Lelki rosszullétek, levertség, energiahiány, motiválatlanság, belső feszültség, álmatlanság - ezek mind olyan tünetek, amik simán jelentkezhetnek akkor is, amikor igazából nincs nagy bajunk vagy egy lappangó betegségünk a háttérben, inkább csak ránk tört az őszi depresszió, szakítottunk vagy valamilyen hormonális változás miatt levertek lettünk.

Ez az állapot nem keverhető össze a klasszikus, orvosi értelemben vett depresszióval, de azért érdemes rá figyelmet fordítani, hiszen a jelenség létezik: a stressz és a motiválatlanság mindannyiunk életébe beszökhet akár hetekre, akár hónapokra, de akár csak pillanatokra is – persze érdemes önismereti gyakorlatokkal és rengeteg beszélgetéssel utánajárni, hogy mi a probléma igazi forrása, de ha instant segítség kell gyorsan és helyben, akkor próbáld ki valamelyiket ezek közül a mantrák közül, mert tényleg működnek!

“Bőven elég vagyok” Kép forrása: unsplash.com

A depresszióban vagy ahhoz közeli állapotokban szenvedő emberek gyakran találkoznak azzal az elképzeléssel, hogy ők nem elegek: nem elég szépek, nem elég ügyesek, nem elég tehetségesek és még sorolhatnám...

Te mit érzel ilyenkor?

Ha benned is sokszor megfogalmazódik a gondolat, hogy kevés leszel egy feladathoz vagy élethelyzethez, csak mantrázd magadnak azt, hogy elég vagy, és gondolj arra, hogy igazából mindenki szenved ilyen és ehhez hasonló félelmektől - tehát pont ugyanannyira vagy elég és tökéletes, mint az, akit igazából irigyelsz!

“Nagyon bátor vagyok” Kép forrása: unsplash.com

Ha rádtör a pánik vagy a mindennapi félelem és szorongás, mit csinálsz: azt hajtogatod magadnak, hogy nem félsz, vagy azt, hogy bátor vagy?

Fogadjunk, hogy az elsőt - sajnos ez egy elég rossz beidegződés, ugyanis a “nem félek” mondatban mégiscsak valahogy megjelenik a félelem-szó, amitől már sokkal könnyebben asszociálhatsz remegésre, menekülésre, szorongásra...

Minek ilyen képekkel fárasztani magad, amikor mondhatod azt is, hogy “nagyon bátor vagyok”?

Ha ezt a pozitív mondatot ismételgeted, rögtön kevésbé lesznek úrrá rajtad a negatív gondolataid...

Próbáld ki!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba