Nyolc módszer, amivel közelebb kerülhetsz önmagadhoz

Stumpf Bea
Írta: ,
Nyolc módszer, amivel közelebb kerülhetsz önmagadhoz

Kép forrása: bohemiandiesel.com

Ha az elmúlt időszakban azt vetted észre, hogy sokkal türelmetlenebb, bizonytalanabb és feszültebb vagy, mint máskor, akkor érdemes egy kicsit megállnod és mérlegelned. Nem biztos, hogy mindig a külső körülményekre kell fognod azt, ha valami nem úgy megy, ahogy szeretnéd, lehet, hogy érdemes néha magaddal is elszámolnod. Ha távol érzed magad saját magadtól és sok szituációban már szinte magadra sem ismersz, akkor ne hanyagold a kérdést, minél előbb próbáld inkább megoldani! Segítünk, hogyan!

Légy önmagad legjobb barátja Kép forrása: frame.bloglovin.com

Akárhányszor sorra veszed az előtted feltornyosuló akadályokat, a gyengeségeidet vagy a kudarcaidat, akkor gondolj arra, hogy mit mondanál, mit tanácsolnál, ha mindez a barátnőddel történne.

Valószínűleg első dolgod lenne felvidítani, elterelni a figyelmét és kiemelni, hogy miért nincs igaza, miért a legszuperebb és legügyesebb ember, akit ismersz. Mi lenne, ha ez esetben megpróbálnád ezt a taktikát saját magaddal is alkalmazni?

Játszd le a fejedben a saját magad mellett szóló érveket, majd térj át a következő nagy feladatra – próbálj meg hinni is magadnak. Így nem csak jobb kapcsolatba kerülhetsz saját magaddal, de az önbizalmad is gyorsan javul majd!

Hiszen miért ne működne ez a taktika saját magadon is, ha mások esetében olyan szuperül megy?

Lehet, hogy manapság már elcsépeltnek tűnik az énidő, de valójában nélküle nem mész messzire a mindennapokban.

Ahhoz, hogy összhangban legyél saját magaddal, hogy magabiztosabb, pozitívabb és a legjobb önmagad legyél, elengedhetetlen.

Kicsit ugyan megfoghatatlan fogalom, hiszen mindenkinek mást és mást jelent, nehéz általánosságban beszélni róla, hiszen ez lehet egy fél óra az aktuális könyveddel, lehet tíz perc a reggeli kávéd fölött és lehet a hazafelé csak a saját gondolataiddal töltött néhány perc is.

A lényeg, hogy ha úgy érzed, hogy mostanában kevesebb időd volt ilyesmire, akkor állíts be egy emlékeztetőt a telefonodba a hét minden napjára ÉNIDŐ jeligével és próbáld meg úgy betartani, mintha csak egy fontos meetingről lenne szó! Nincsenek kifogások!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!