Így nyerhetsz időt magadnak reggel – bevált praktikák, ha te is többet lustálkodnál

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Reggel az emberek többsége nem kel üdén és frissen, de legalábbis sokan vannak azok, akik örömmel vennék, ha lenne egy kis extra idejük az ágyban. Te is azok közé tartozol, akik nem szívesen kelnek fel, és állandó rohanásban vannak reggelente? Próbáld ki az alábbi praktikákat, és garantáltan többet lustálkodhatsz majd!

A tisztálkodás java legyen inkább esti rutin

Ha időt szeretnél nyerni magadnak reggel, akkor a lehető legtöbb rutint el kell intézned este. Ide tartozik a szépségápolás és a tisztálkodás túlnyomó része: nem lesz időd lustálkodni, ha reggel akarod megmosni a hajadat, makulátlanra borotválni a lábadat és egyébként is szereted a hosszan tartó, forró zuhanyt. Rengeteget időt spórolhatsz, ha mindezt kényelmesen, este intézed el, mégpedig kapkodás nélkül.

Persze, akadhatnak kivételes helyzetek, amikor igenis számít, hogy reggel frissíted fel magadat, de a legtöbbször jobban jársz, ha estére igazítod a tisztálkodás legjavát. Amennyiben képtelen vagy lemondani a reggeli zuhanyzásról, akkor persze nem kell, de a hajmosás így is maradjon inkább estére, zuhanyzás közben pedig legalább mosd meg a fogadat, annyival is előrébb vagy.

Ennyit spórolhatsz vele: akár fél-egy órát is

Félre a mobillal!

Este is észreveheted, hogy elrepülnek a percek, sőt, az órák, ha nekilátsz böngészni. Hát még reggel! Sajnos nagyon könnyen elhúzhatod – felesleges – időtöltéssel a reggeli rutinodat, ha első dolgod ellenőrizni, mi történt a közösségi oldalakon, jött-e üzeneted, esetleg neki is látsz válaszolgatni. Ugyanez igaz a hírek olvasására: ha időt szeretnél spórolni magadnak, akkor mindez nem fér bele.

Így nyerhetsz időt magadnak reggel – bevált praktikák, ha te is többet lustálkodnál

Szerencsésebb, ha ezeket a teendőket a holtidőkre tartogatod, tehát azokra a percekre, amikor egyébként sem tudsz mást csinálni. Például ilyen az, amikor sorban állsz a pékségben, vagy éppen tömegközlekedésen ücsörögsz a munkahelyedre tartva.

Ami pedig a híreket, friss infókat illeti, megannyi rádióadás, reggeli műsor közül válogathatsz, és ezek a háttérben is szólhatnak zavartalanul, miközben neked sem kell megszakítanod a reggeli teendőidet.

Ennyit spórolhatsz vele: 20-30 percet