Nincs helyett van! Így változtass a felfogásodon 2018-ban

Írta: ,

Mondani könnyű, igaz? De az a helyzet, hogy igenis képes vagy megváltoztatni a gondolkodásodat és, ami a legfontosabb, megválogatni a gondolataidat. Képzeld csak el, hogy hány ajtó tárulna ki előtted, ha csupán ezt az egy fogadalmadat teljesítenéd újévkor. Ez lehetne a kulcs a többi álmod megvalósításához, mi pedig szeretnénk ebben segíteni.

Ünnepek utáni depresszió Kép forrása: ultimatecoffeecup.com

1/5 Ünnepek utáni depresszió

Kezdjük azzal, hogy sokakra nagyon rossz hatással van az ünnepek elmúlása.

Van, aki új lendülettel vág bele a következő évbe, de sajnos olyan is akad, akit teljesen lebénít a tudat, hogy vége a nagy karácsonyi hűhónak és vissza kell térnie a szürke hétköznapokba.

Hát először is nem kell! Bizony ez már csak ilyen, a karácsony jön-megy, nem érdemes erre alapoznod a jókedvedet.

Viszont tanulj meg örülni annak a személynek, aki jelenleg vagy. Mert még, ha nem is tudsz róla, rengeteget fejlődtél egy év leforgása alatt.

Ha nem jön Mr. Big Kép forrása: miarmarioenruinas.com

2/5 Ha nem jön Mr. Big

Akkor A. opció, esténként telesírod a párnádat és azzal a tudattal alszol el, hogy az örök magány lesz az egyetlen társad, vagy B.

variáció, nem görcsölsz rá a párkeresésre.

Azért mondjuk ezt el neked újra és újra, mert bár a többség egyetért ezzel az állítással, mégis nehezen tudja megvalósítani, hogy ne stresszeljen rá a párkapcsolat kérdésre.

Tudod mi segít leginkább? Ha őszinte leszel magadhoz és tudatosítod, hogy igen, lehet, hogy még nagyon sokáig Bridget Jones-ként fogsz élni, de addig is nem egy másik embertől teszed függővé a boldogságodat.

Élvezd ki, hogy most még szabad vagy és tedd meg azokat a dolgokat, melyeket eddig csak terveztél.

Reggeli törődés Kép forrása: pinimg.com

3/5 Reggeli törődés

Neked, hogy indul a reggeled? Kinyomod az ébresztőt és már olvasod is a napi, aktuális híreket? Esetleg megválaszolsz néhány e-mailt? Vagy rohansz a konyhába a reggeli, életmentő kávéért?STOP!

Arra szeretnénk kérni téged, hogy szakíts ezekkel a szokásokkal, illetve told ki őket öt perccel későbbre.

Mert ennyi időt venne igénybe egy kis reggeli „Én” idő. Mikor még csak ébredezel, kérdezd meg magadtól, hogy milyen érzésekkel keltél, miket álmodtál és kicsit hangolódj rá a napra.

Ha segít, tegyél be valamilyen meditációs zenét és próbálj meg csak magaddal foglalkozni. Ilyenkor nincsenek gyerekek, férj, vagy lakótárs, csakis te és az érzéseid.

4/5 Ne higgy másoknak!

Rengeteg negatív ember vesz körül minket és a mi dolgunk az, hogy mennyire hagyjuk, hogy rossz energiájukkal megfertőzzenek minket.

Ha például már most van egy terved a következő évre, viszont van egy „kedves” kolléga, barát, esetleg családtag, akik nevetségesnek találják, akkor tégy nekünk egy szívességet és ne higgy nekik!

Egyszerűen csak bízz annyira magadban, hogy ne számítson az ő hozzáállásuk.

Ha látják rajtad, hogy csinálod és el is éred a céljaidat, ők lesznek az elsők, akiknek lefagy majd a mosoly a szájukról.

A piszkos anyagiak Kép forrása: pinterest.com

5/5 A piszkos anyagiak

Bizony sok ember bánatát okozza a pénz. Lehet, hogy rossz ezzel szembesülni, de ez is csak hozzáállás kérdése.

Most biztos sokan azt gondolják, hogy ezt csak olyan ember mondhatja, akinek van, pedig ez nem igaz.

Hiszen, hogyan is lehetne pénzt teremteni egy negatív hozzáállással, amikor mindig csak az lebeg a szemünk előtt, hogy nekünk ez úgysem sikerülhet.

Miért is ne? Igen, lehet, hogy vannak emberek, akiknek tízszer, százszor jobban kell küzdeniük, de, ha igazán akarják és tesznek is érte, akkor elérhetik.

Vágj bele pozitívan a következő évnek, mi ott leszünk, hogy támogassunk téged jövőre is.