6 alkalom, amikor bármennyire is nehéz, muszáj nemet mondanod

Szirák Viki
Írta: ,

Sokszor inkább igent mondunk a kérésekre, csak hogy elkerüljünk egy-egy kellemetlen helyzetet. De ez többnyire azzal jár, hogy neked kell áldozatot hoznod, plusz munkát vállalni, vagy csendben elviselni valamit a konfrontáció elkerülése végett. Pedig van pár szituáció, amikor igenis meg kell tanulnod nemet mondani, bármennyire is nehéz ez!

Sokszor csak azért vállalunk el egy-egy munkát, mert úgy látjuk, semmi más nincs kilátásban, de a számlákat muszáj fizetni. Aztán amikor elkezdesz ott dolgozni, hiába nem élvezed, bennragadsz a mókuskerékben, mert ez az egyszerűbb megoldás.

Pedig ilyenkor igenis nemet kell mondanod!

Egyáltalán nem muszáj egy olyan munkahelyen maradnod, ami nemhogy nem tesz boldoggá, de lelkileg fárasztó számodra, és egy idő után teljesen kikészít.

Folyamatosan keresgélj közben más lehetőségek után, és hagyd ott a helyet – akkor is mondj nemet, ha megpróbálnak ott tartani téged egy jobb ajánlattal!

Nemet kell mondanod, ha úgy érzed, a kapcsolat nem megfelelő számodra. Ha a srác, akivel ismerkedsz, nem dobogtatja meg a szívedet, és csak azért kezdtél el vele ismerkedni, mert a környezeted folyamatosan noszogatott.

Ne érd be kevesebbel, mint amit megérdemelsz, mert akár évekkel később, de ráébredsz arra, hogy mennyi időt vesztegettél el.

Ugyancsak mondj nemet, ha olyan kapcsolatban élsz, ami már nem jó számodra. Ha a párod nem foglalkozik veled eleget, esetleg lekicsinylően beszél veled vagy elhanyagol. Nem maradhatsz ilyenkor csendben, mert a viták elkerülése csak ahhoz vezet, hogy te magad egyre boldogtalanabb leszel.

Igenis ki kell állnod magadért!