5+1 alkalom, amikor bármennyire is nehéz, muszáj nemet mondanod

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 alkalom, amikor bármennyire is nehéz, muszáj nemet mondanod

Sokszor inkább igent mondunk a kérésekre, csak hogy elkerüljünk egy-egy kellemetlen helyzetet. De ez többnyire azzal jár, hogy neked kell áldozatot hoznod, plusz munkát vállalni, vagy csendben elviselni valamit a konfrontáció elkerülése végett. Pedig van pár szituáció, amikor igenis meg kell tanulnod nemet mondani, bármennyire is nehéz ez!

Onnantól kezdve, hogy betöltöd a 25.életévedet, a környezeted egyre többet vár el tőled.

Hogy legyen megfelelő munkahelyed, hogy menj férjhez, és vállalj gyermekeket.

Akkor is ezzel noszogatnak, ha te szingli vagy, és még nincsenek ilyen terveid a közeljövőre nézve.

Persze sokkal könnyebb csendben végighallgatni a kéretlen tanácsokat, hogy a béke megmaradjon, de ezek sosem fognak abbamaradni, ha nem teszel érte.

Mondj nemet a társadalmi elvárásoknak!

Ne alakítsd az életed az alapján, ami mások szerint elfogadott; mindig tedd azt, ami téged boldoggá tesz!

Sokszor csak azért vállalunk el egy-egy munkát, mert úgy látjuk, semmi más nincs kilátásban, de a számlákat muszáj fizetni. Aztán amikor elkezdesz ott dolgozni, hiába nem élvezed, bennragadsz a mókuskerékben, mert ez az egyszerűbb megoldás.

Pedig ilyenkor igenis nemet kell mondanod!

Egyáltalán nem muszáj egy olyan munkahelyen maradnod, ami nemhogy nem tesz boldoggá, de lelkileg fárasztó számodra, és egy idő után teljesen kikészít.

Folyamatosan keresgélj közben más lehetőségek után, és hagyd ott a helyet – akkor is mondj nemet, ha megpróbálnak ott tartani téged egy jobb ajánlattal!