Nem csak versengés az élet! Ebben sokkal jobb, ha „veszítesz”

Sándor Alexandra
Írta: ,
Nem csak versengés az élet! Ebben sokkal jobb, ha „veszítesz”

A versengés néha a legjobbat, máskor pedig a legrosszabbat hozza ki belőled. Az alábbiakban olyan eseteket gyűjtöttünk össze, melyekben élen járni egyenlő a kétes dicsőséggel – mégis sokan elsők akarnak lenni bennük.

Ki hord kisebb méretű ruhákat? Kép forrása: tallook.com

„S-es vagy nem S-es?” Ez lehetne a plázák Hamletjeinek kérdése. Kivéve, ha az adott boltban XS, esetleg XXS méret is kapható, mert az még menőbbnek számít.

Sőt, a hétköznapok igazi divatikonjai nem restek gyermekruhákat magukra ölteni – persze, a kamaszméretek közül is a legkisebbet – a címkét pedig direkt nem vágják ki, hadd lehessen vele büszkélkedni.

Kár, hogy a méretfétisnek semmi értelme, hiszen XXL-esen is lehetsz szupercsinos és nőies. Még véletlenül se szégyelld tehát, ha valamiből nem a legkisebb kell rád!

Arra pedig végképp ne vetemedj, hogy „majd belefogyok” alapon szűkebbet veszel, mert cikinek találod a valódi méreted. A lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Ki a legelfoglaltabb? Kép forrása: carlaaston.com

Elfoglaltnak lenni menő – legalábbis a huszonegyedik század nyugati társadalmában.

Ha te is azok közé tartozol, akik elvileg millió teendőben lubickolva érzik jól magukat, gyakorlatilag viszont elsőszámú kifogásként hangoztatják, hogy „nem érnek rá” bizonyos dolgokra, ideje megállnod egy pillanatra.

Mert ugyanezekben a kultúrákban napi több órára rúg a tévénézéssel és hobbi jellegű internetezéssel töltött idő.

Semmi elismerésre méltó nincs abban, ha szinte sohasem érzed magad szabadnak, de amikor mégis, akkor ennyire passzív kikapcsolódási formát választasz.

Ahelyett, hogy elfoglaltként tartanád számon magadat, inkább törekedj a kiegyensúlyozott időbeosztásra!