Nem versengés az élet! Ezekben a dolgokban jobb, ha „veszítesz”

Írta: ,

A versengés néha a legjobbat, máskor pedig a legrosszabbat hozza ki belőled. Az alábbiakban olyan eseteket gyűjtöttünk össze, melyekben élen járni egyenlő a kétes dicsőséggel – mégis sokan elsők akarnak lenni bennük.

Ki a legelfoglaltabb? Kép forrása: carlaaston.com

1/5 Ki a legelfoglaltabb?

Elfoglaltnak lenni menő – legalábbis a huszonegyedik század nyugati társadalmában.

Ha te is azok közé tartozol, akik elvileg millió teendőben lubickolva érzik jól magukat, gyakorlatilag viszont elsőszámú kifogásként hangoztatják, hogy „nem érnek rá” bizonyos dolgokra, ideje megállnod egy pillanatra.

Mert ugyanezekben a kultúrákban napi több órára rúg a tévénézéssel és hobbi jellegű internetezéssel töltött idő.

Semmi elismerésre méltó nincs abban, ha szinte sohasem érzed magad szabadnak, de amikor mégis, akkor ennyire passzív kikapcsolódási formát választasz.

Ahelyett, hogy elfoglaltként tartanád számon magadat, inkább törekedj a kiegyensúlyozott időbeosztásra!

Ki hord kisebb méretű ruhákat? Kép forrása: tallook.com

2/5 Ki hord kisebb méretű ruhákat?

„S-es vagy nem S-es?” Ez lehetne a plázák Hamletjeinek kérdése. Kivéve, ha az adott boltban XS, esetleg XXS méret is kapható, mert az még menőbbnek számít.

Sőt, a hétköznapok igazi divatikonjai nem restek gyermekruhákat magukra ölteni – persze, a kamaszméretek közül is a legkisebbet – a címkét pedig direkt nem vágják ki, hadd lehessen vele büszkélkedni.

Kár, hogy a méretfétisnek semmi értelme, hiszen XXL-esen is lehetsz szupercsinos és nőies. Még véletlenül se szégyelld tehát, ha valamiből nem a legkisebb kell rád!

Arra pedig végképp ne vetemedj, hogy „majd belefogyok” alapon szűkebbet veszel, mert cikinek találod a valódi méreted. A lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Ki a stresszesebb? Kép forrása: becomechic.com

3/5 Ki a stresszesebb?

„Jaj, ezektől a munkahelyi dolgoktól már megint megfájdult a fejem!” „Ne is mondd, nekem meg folyton beáll a vállam és eszeveszetten dobog a szívem!”

Ha ismerősek számodra az ilyen beszélgetések, morfondírozz el rajta, hogy tényleg őszinte lelkesedéssel pályázol-e a stresszkirálynő címre.

A díjjal ugyanis felbecsülhetetlen értékű fizikai és mentális problémák járnak, amiket aztán tényleg hosszan taglalhatsz majd a vetélytársaidnak. Jó kérdés, hogy a legnyugodtabb ember titulusára miért nem pályázik senki.

Hát azért, mert ahhoz semmiféle külső elvárásnak nem kell megfelelni, csak egyszerűen hátradőlni…

Ki alszik kevesebbet? Kép forrása: caraodowd.com

4/5 Ki alszik kevesebbet?

Egy felnőttnek átlagosan 6-9 óra alvásra van szüksége.

Az egyéni igények széles körben változhatnak: olyannyira, hogy a skála két végpontján a 4 és a 10 óra is egészségesnek tekinthető, amennyiben az illető szervezetében nincs semmi problémára utaló jel.

Ha viszont tudsz róla, hogy hiányt szenvedsz e téren, inkább próbáld pótolni ahelyett, hogy kérkednél vele!

A túl kevés alvás ugyanis nem azt jelenti, hogy irigylésre méltó az életed – csupán annyit közölsz vele, hogy túlvállalod magad, esetleg képtelen vagy normálisan beosztani az idődet.

Alapvető testi szükségletet megtagadni pedig sohasem jó üzlet…

Kinek van a legdrágább jegygyűrűje? Kép forrása: brides.com

5/5 Kinek van a legdrágább jegygyűrűje?

A jegygyűrű státuszszimbólum. Számít az értéke, a mérete, a formája… Vagy mégsem?

Legalább akkora közhely hangoztatni, hogy egy kapcsolat minőségét nem az anyagiak határozzák meg, mint kiegyensúlyozott viszony jeleként mutogatni az ékszert.

Maga az eljegyzés igazából kettőtöknek, kettőtökről szól – innentől kezdve tulajdonképpen mindegy is, hogy a külvilág mit gondol.

Ha hatalmas gyémántot szeretnél, azért vágyj rá, mert neked az tetszik! Ne pedig azért, hogy megpukkadjanak a barátnőid.

Te ismersz olyanokat, akik a felsorolt dolgokban igyekeznek versengeni? Beszállsz, vagy hagyod őket „elhúzni”?