Hogyan néz ki egy átlagos napod, ha nem tudod elfogadni önmagad?

Szirák Viki
Írta: ,
Hogyan néz ki egy átlagos napod, ha nem tudod elfogadni önmagad?

Kép forrása: pexels.com

Mindenkinek időbe telik elfogadnia saját magát, és megszeretni azt a személyt, aki a tükörből visszanéz. De vannak, akiknek ez nagyobb kihívást jelent, mint másoknak, és olyannyira elégedetlenek a külsejükkel, személyiségükkel, hogy az a hétköznapjaikra is hatással van. Így néz ki egy átlagos napod, ha te is ezzel küzdesz...

Minden reggel megállapítod a tükörbe nézve azt, hogy egyszerűen ez ma nem a te napod. Elégedetlen vagy azzal, ahogy a hajad áll, a fáradt szemeiddel, és reméled, hogy majd a smink megoldja a problémát. Miután hosszú ideig festegeted a szemeidet, a végeredmény csodálatos – de ezt te nem veszed észre. Te továbbra is csak a hibákat látod. Hosszasan válogatod a ruhákat, mert úgy érzed, egyszerűen nincs mit viselned, és semmi sem igazán előnyös, pedig a szekrényed tele van szuper darabokkal.

Megkérdezhetnél bárkit, mindenki egyetértene abban, hogy klasszul nézel ki, de te ezt nem lennél hajlandó elhinni.

A valódi személyiséged elrejtőzik

Azért megpróbálod magadra erőltetni a jókedvet, ha más nem, legalább a külvilág számára. De titkon azon gondolkodsz, vajon mások észreveszik-e a hibáidat. És ez nem csak a külsődre vonatkozik; sokszor a személyiségjegyeid miatt is aggodalmaskodsz.

Félsz attól, hogy a munkatársaid túl csendesnek, unalmasnak, félénknek tartanak, miközben tudod, hogy igazából egy kicsit sem vagy az.

De annyira tartasz a negatív megítéléstől, és olyannyira fontos számodra mások véleménye, hogy nem mered önmagadat adni. Inkább a biztonsági játékot választod, csendben maradsz, és kedvesen mosolyogsz másokra.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!