Az élet addig tanít, ameddig meg nem tanulod a leckét!

Berényi Nóri
Írta: ,
Az élet addig tanít, ameddig meg nem tanulod a leckét!

Tudod mindenki hibázik élete során, mivel az akadályok folyamatosan érkeznek, abból a célból, hogy megtanulj egy újabb leckét és a következő szintre léphess. De ameddig nem teljesíted a jelenlegit, addig nem haladhatsz tovább. Olyan ez, mint egy társas játék, azt leszámítva, hogy itt út közben kell megtalálnod az igazi végcélt.

Tanulj a hibáidból! Kép forrása: proseccoandplaid.com

Biztos sokan tanácsolták már ezt neked eddigi életed során, legfőképp a szüleid, de őszintén hányszor fogadtad meg úgy igazán? Az akadályok azért vannak, hogy általuk fejlődj és tapasztalj, de soha nem azt a célt szolgálják, hogy elbukj, vagy gyengébb legyél.

Például, ha a munkahelyeden megbíznak egy roppant fontos prezentáció elkészítésével, amiről úgy gondoltad, hogy nem tudod megcsinálni akkor bebizonyíthatod magadnak és a főnöködnek is, hogy milyen fából faragtak.

Ez eddig jó, de akkor hol van a hiba? Nos, a kezdetekben. Tilos azt gondolnod magadról, hogy nem vagy elég jó! Úgy vagy jó, ahogy vagy és sokkal több van benned, mint gondolnád. Így legközelebb egy hasonló szituációban már az lesz a jelmondatod, hogy: „Lássunk hozzá, végre egy új kihívás!”

Emberi kapcsolatok rengetegében Kép forrása: anneofcarversville.com

Észrevetted már, hogy időről-időre bizonyos embertípusok megtalálnak? Legyen szó párkapcsolatról, vagy barátokról, mindig ugyanaz a séma és te azt kérdezed, hogy mi veled a baj?

Tulajdonképpen semmi, csak az, hogy nem tanulsz a kapcsolataidból. Addig fogsz rosszfiút kapni magad mellé, ameddig meg nem tanulod, hogy neked teljesen másra van szükséged és sokkal jobbat érdemelsz.

A barátoknak hitt személyek addig fognak kihasználni, ameddig megtanulod végre kinyitni a szádat és kiállni magad mellett. Amint feloldod magadban ezeket a gátakat, utána már egész más emberi kapcsolataid lesznek, de addig ne csodálkozz, ha folyamatosan olyan emberek érkeznek az életedbe, akik megnehezítik a dolgokat.