Mi történik, ha elfogadod, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz?

Berényi Nóri
Írta: ,
Mi történik, ha elfogadod, hogy nem mindig azt kapod, amire vágysz?

Azt már biztosan átélted párszor életed során, hogy nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt eltervezed. Vannak azonban helyzetek, amikor annyira rágörcsölünk valamire, hogy azzal eltaszítjuk magunktól a jó dolgokat is. Itt az ideje kicsit belazulnod és elveszíteni az irányítást, hogy szabad áramlást biztosíts az ismeretlennek – hidd el, nem bánod meg!

Jobbat kapsz, mint amire számítottál

Ez történik akkor, amikor sodródsz az árral és hagyod, hogy a jó dolgok megtörténjenek veled.

Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve egy lépést sem kell tenned céljaid elérése érdekében, de miután megtettél minden tőled telhetőt, kicsit dőlj hátra és nézd, ahogy a sors a javadra fordítja a dolgokat.

Ha szűk látókörű vagy, akkor nem veszed észre a többi, olykor jobb lehetőséget.

Ez érvényes a pártalálásra is. Szuper dolog, ha elképzelted, milyen számodra az álompasi, de ha rágörcsölsz egy kialakított képre, akkor pont a legnagyobb kincset hagyod veszni.

Megtanulsz elengedni

Talán ez az egyik legfontosabb életfeladata minden embernek a Földön, hiszen ha megtanulunk elengedni, akkor hirtelen minden sokkal könnyebben megy majd. Nem kell ehhez semmi különösebb képesség, egyszerűen csak ints búcsút azoknak a dolgoknak vagy személyeknek, amik vagy akik már nem szolgálnak. Ne haraggal, ne bosszúval, egyszerűen csak engedd el szeretettel.

Nehéz? Igen! Lehetetlen? Nem! A gyakorlatban ez egyáltalán nem egyszerű, de kezdd apró dolgokkal. Például, ha az egyik kollégád rosszakat mond rólad a hátad mögött, ne stresszelj rajta napokig. Nyilván az ő életével sincs rendben minden, és olykor csak a saját problémáik elől menekülnek, amikor mások életével foglalkoznak. Akik ismernek és szeretnek, azok tudják, hogy milyen vagy, akik meg nem, azoknak lehetőségük van megismerni és majd utána véleményt alkotni rólad. Amint megtanulsz elengedni, mindenre képes leszel!