Nem csak edzés és smoothie: ezt jelenti igazából, hogy egészséges életet élsz

Szirák Viki
Írta: ,

A változás néha nagyon kellemetlen tud lenni, hiszen kénytelen vagy kilépni a komfortzónádból, és az életednek olyan részein alakítani, amikhez már hozzászoktál. De sokszor a változás elengedhetetlen része annak a folyamatnak, amely során azzá az emberré válhatsz, aki tényleg lenni szeretnél!

Ha meghalljuk az egészséges életmód kifejezést, rögtön az jut eszünkbe, hogy sportolni kell, és megfelelően étkezni. Azt szinte el is felejtjük, hogy van még egy elengedhetetlen összetevője annak, hogy tényleg egészségesek legyünk: ez pedig a kiegyensúlyozott lelkivilág. Néha muszáj változtatnunk az eddig életvitelünkön, ahhoz, hogy tényleg megtapasztaljuk a boldogságot. Ez a változás sokféleképpen megmutatkozhat: megválsz az energiavámpíroktól, akik csak elszívják az életerődet, szakítasz egy-egy rossz szokással, és a rövidtávú céljaidat lecseréled hosszabb távú tervekre.

Érthető, ha eleinte téged is megriaszt a gondolat, sőt, az emberek többsége nem is meri megtenni az első lépést. Ők azok, akik inkább középszerű életet élnek, és mindig egy kicsit elégedetlenek lesznek, de akkor sem tudják, hol kezdjenek neki a változtatásnak.

Mit jelent változtatni? Kép forrása: photogrist.com

Az egészséges élet nem csak smoothie-ból és kiegyensúlyozott étkezésből áll.

Az igazi egészség az, ha rájössz, hogy méregteleníteni lelkileg is kell, mert ahogy a káros anyagok ártanak a testednek, úgy a negatív gondolatok is bántják a lelkedet.

A változás azt jelenti, hogy végig tekintesz magadon, és elfogadod, hogy vannak hibáid. Vannak rossz tulajdonságaid, és van, hogy nem jól reagálsz helyzetekre, ezért pedig senki mást nem hibáztathatsz. Ez vagy te, a lehetőség pedig a te kezedben van ahhoz, hogy változtass rajta.

Ez az első lépés az igazi egészség felé!

Ki kell használnod minden napot Kép forrása: plus.google.com

Ahhoz, hogy változtass az életviteleden pozitív irányba, figyelembe kell venned azt is, mit csináltál eddig a szabadidődben. Belekényszerítetted magad a bulizásba, mert nem akartál egyedül otthon ülni?

Az első lépés, hogy te is beismerd, ezzel nem jutsz közelebb a boldogsághoz.

Nyugodtan mondj nemet! Ne hagyd, hogy az elvárások felülemelkedjenek a saját vágyaidon.

Inkább arra kell fókuszálnod, hogy igenis minden nap számít, és a legtöbbet kell kihoznod ebből a 24 órából.

Nem az a lényeg, hogy mennyi időt vesztegettél el eddig, sem az, hogy mi fog majd történni; csak az, hogy mi történik épp most.