Nehezen ébredsz reggel? Ezek a trükkök segíthetnek, hogy azonnal felpörögj!

Zabolai Margit
Írta: ,

Sosem volt gondom a korán keléssel, de mióta ilyen hideg az idő, és sötét is tovább van, egyre nagyobb irigységgel szemlélem a macskámat, aki szánakozva néz utánam, amikor kikelek az ágyból, majd nyújtózkodva visszafekszik aludni. Amíg megtalálom a macskává reinkarnálódás módszerét, nekem ezek segítenek.

Jóga

Többször megírtam már, hogy nem vagyok egy jógaguru, de újra meg újra be kell látnom, hogy egyszerűen nem lehet ülőmunkát végezni hosszabb távon úgy, hogy az ember nem végez rendszeresen nyújtógyakorlatokat.

A reggeli jóga ráadásul felébredni is segít: beindul a keringésem, helyrezökkennek a gondolataim, és van, hogy már a reggeli első cikkemben sikerül összetett mondatokban fogalmazni.

Ráadásul elég belőle 10 perc, és utána lehet is a zuhany alá ugrani, frissen, megújultan.

Ha már zuhany…

Igen, persze, a hideg zuhany kétségtelenül gyorsabban felébreszt, mint bármi más, de azért ilyen spártai módszereket én sem alkalmazok magamon.

Az viszont igaz, hogy a langyos és meleg víz váltogatása sokkal jobban felfrissít, mint a forró fürdő, ami egyébként a bőrödet is szárítja, szóval egyébként sem javasolt sokáig állni alatta.

A langyos vízsugarak alatt azonban átdörzsölheted magadat egy luffa szivaccsal, és máris felpezsdülsz egy kicsit.