Nehéz napod volt? 5+1 egyszerű módszer, amellyel megfeledkezhetsz a gondokról

Póta Szilvia
Írta: ,
Nehéz napod volt? 5+1 egyszerű módszer, amellyel megfeledkezhetsz a gondokról

Nem számít, hogy mennyire optimistán állsz az élethez, vagy, hogy mennyire szereted a munkádat, rossz napja sajnos mindenkinek lehet. Ilyenkor fontos, hogy levezesd a feszültséget, illetve találj valamit, ami megnyugtatja háborgó lelkedet, így kipihenten illetve boldogan hajthatod álomra a fejedet, és a másnap reggeled is vidámabban indulhat majd. Legyen szó akár egy stresszes munkanapról, vagy egy kis magánéleti zűrről, a most következő módszerek segíthetnek, hogy megfeledkezz a problémákról, és jobb kedvre derítsd saját magadat!

Vegyél egy forró fürdőt!

Egy hosszú fárasztó munkanap után a legjobb, amit tehetsz, hogy veszel egy hosszú, forró fürdőt! Ez segít megnyugtatni a testedet illetve a lelkedet, és kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy elmerülj a gondolataidban.

A magnéziumolajos, illetve sós meleg fürdő tökéletes ellenszere lehet a stressznek, emellett pedig oldja a feszültséget és ellazítja az izmokat. Tegyél a vízbe néhány cseppet kedvenc fürdőolajadból, gyújts meg néhány kellemes illatú gyertyát, és merülj el a habokban!

Fürdőzés közben olvasgathatsz, pihenhetsz, vagy nassolhatsz is akár, a lényeg, hogy kiszakadj a hétköznapi rutinból, és megfeledkezz a gondokról!

Mozogj egy kicsit!

A testmozgás nagyszerű módja annak, hogy levezest a feszültséget és kikapcsolódj! Ügyelj azonban arra, hogy ne vidd túlzásba az edzést, mert amikor fáradt és feszült az ember, akkor az intenzív testmozgás legtöbbször csak még inkább ront az idegállapotán.

Szabadulj meg a stressztől egy kis sétával, vagy némi kocogással, esetleg próbáld ki a jógát! Ez utóbbi kiváló stressz oldó módszer, mely nem csak a testednek, de a lelkednek is jót tesz, javítja a hangulatot, valamint oldja a szorongást.

Bár a mérsékelt intenzitású edzés nem feltétlenül formálja át az alakodat, arra mindenképpen jó, hogy általa vidámabbá varázsold a napodat!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!