Aki a következő 7 nehéz igazságot megtanulja, sokkal erősebb személlyé válik

Szirák Viki
Írta: ,
Aki a következő 7 nehéz igazságot megtanulja, sokkal erősebb személlyé válik

Nincs olyan ember a világon, aki ne tapasztalná meg időnként, hogy az élet mennyire igazságtalan tud lenni. Van, hogy hiába próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, nem sikerül teljesítenünk a céljainkat, és van, hogy őszinte szívvel szeretjük a párunkat, ám ő végül valaki mást választ helyettünk. Igen, az élet sokszor igazságtalan. De csak kevesen gondolnak bele abba, hogy a boldogság kulcsa az, ha képesek vagyunk megérteni és elfogadni, hogy van, amit nem lehet elkerülni. Aki viszont ezt a hét igazságot képes megtanulni, sokkal erősebb és boldogabb emberré válik.

Egyszer minden végetér Kép forrása: ironhoney.com

Valószínűleg te is hallottad már párszor ezt a mondatot, de szinte biztos, hogy még sosem gondoltál bele valódi jelentésébe.

Egyszer tényleg minden véget ér: még az is, amiről most azt gondolod, hogy az örökkévalóságig szól. Valójában ha felidézed az elmúlt éveket, nem sok olyan dolgot tudnál felsorolni, ami azóta is állandó maradt.

Meg kell tanulnunk elfogadni ezt a tényt anélkül, hogy szomorúak lennénk. Meg kell tanulnunk hálásnak lenni azért, amit kaptunk, és örülni annak, hogy a szép élmények megtörténtek velünk.

Hiszen ha minden örökké tartana, mitől lennének különlegesek?

Tökéletesség nem létezik Kép forrása: blog.freepeople.com

Szinte mindenki elköveti azt a hibát, hogy a tökéleteset hajszolja. A tökéletes szerelmet, a tökéletes karriert, a tökéletes házat...

ahelyett, hogy elfogadnánk: semmi sem hibátlan.

Mindig mindennek két oldala van, akárcsak egy pénzérmének, és egyik sem létezhet a másik nélkül. Ahhoz, hogy boldog életed legyen, el kell fogadnod a rossz dolgokat is.

Minél inkább megtanulod azt, hogy az univerzumban semmi sem tökéletes, annál boldogabbá válhatsz az életedben. Ráadásul azt a nagy igazságot sem szabad elfelejteni, hogy a különlegest nem pótolja még a tökéletes sem.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!