Ne vedd magadra az elutasítást - még akkor se, ha nagyon fáj!

Pölz Kitti
Írta: ,
Ne vedd magadra az elutasítást - még akkor se, ha nagyon fáj!

Kép forrása: unsplash

Az elutasítással mindannyiunknak meg kell küzdenie legalább néhányszor az életünkben - szerelem, munka, barátok, sport, hobbik, pénzügyek... A létezésünk szinte minden területén találkozhatunk vele. Vannak, akik irigylése méltóan jól viselik, míg rengetegen vannak azok, akiknek ez nehezére esik és minden egyes visszautasítást rettentően fájdalmasan élnek meg – ilyenkor jönnek a különböző, fájdalmat eltakaró reakciók, mint a tagadás (“úgyse akartam, hogy összejöjjön”) és a teljes összezuhanás (“nekem semmi se jön össze”). Ha te is könnyen belecsúszol valamelyik téves tudatállapotba, jobb, ha tudod: az elutasítás legtöbbször nem is neked szól.

Folytasd Kép forrása: unsplash.com

Ha háromszor randiztatok az elmúlt két évben (persze mindig akkor, amikor otthagyta az éppen aktuális jelöltjét), de valahogy sose jött össze a dolog, sejthető, hogy a pasi annyira nem akarja ezt az egészet, mint te – nincs ezzel semmi gond, csak legyél vele tisztában!

Mérd fel az esélyeidet már a legelején: ha tudod, hogy nagyjából az álláskeresők 2 százaléka jár sikerrel, nem fog annyira szíven ütni, ha nem kapod meg az első melót, amiért pályáztál.

Minden esetben tisztázd le magaddal, hogy mekkora a siker esélye - így nem érhet akkora csalódás, és bátran próbálkozol majd tovább.

Ne feledd: bármiféle elutasítás ér, először értsd meg az okát, aztán tanulj belőle, és próbálkozz tovább, az esélyeidet reálisan felmérve...

Bátran és magabiztosan!

Ne magadat hibáztasd Kép forrása: unsplash.com

Amikor az egyébként teljesen épkézláb ötletedet visszautasítja a főnök, az általában nem azért történik, mert rossz volt a terved. Amikor egy pasi felszívódik, akkor nem kell azt feltételezned, hogy veled van a baj.

Amikor pedig valaki megalázóan viselkedik veled, az végképp nem a te képességeidről vagy a te lelki szegénységedről szól - sokkal inkább az övéről.

Ahhoz, hogy ezentúl kevésbé fájdalmasan éld meg, ha valaki visszautasít, végig kell menned egy önerősítő folyamaton - így a végén te is kívülről láthatod, sértődöttség és a fájdalom nélkül a helyzetedet.

Nem nagy meló, de ha végigmész ezen a három lépésen elutasítás után, sokkal könnyebben túllépsz majd rajta, mint eddig!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?